Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Schaeffler vrea să extindă la 70% acțiuni desținute din Vitesco Technologies

Schaeffler a sărbătorit cei 19 ani de activitate în România cu o o ofertă de cumpărare adresată unui alt operator german din industria auto, Vitesco Technologies de la Timișoara. Producătorul de componente de propulsie Vitesco este fost component al grupului Continental. Schaeffler este dispus să achiziționeze întregul pachet de acțiuni listat la bursă pentru compania evaluată la 3,6 miliarde euro.

Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiții în capacități de producție ale Grupului şi produce în județul Braşov, la Cristian, componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini, precum şi pentru industria eoliană.

După extinderea realizată în segmentul electric, Vitesco Technologies a devenit foarte atractiv.

Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler, membru în consiliul de supraveghere Vitesco, unde Schaffler este acționar, a făcut cunoscut planul în ceea ce privește această achiziție. Noua companie rezultată ar urma să genereze o cifră de vânzări de 25 miliarde euro, obținuți în 100 de unități de producție de un număr de 120000 de angajați, potrivit Profit.Ro.

Cu cât se tranzacționează acțiunile Vitesco?

Schaffler deține în prezent sub 50% din acțiunile Vitesco, fostă divizie Powertrain a companiei Continental. Oferta de start este de 91 euro per acțiune pentru întreg pachetul tranzacționat la bursă, astfel încât, dacă achiziția se va finaliza, cele două companii vor fuziona.

Oferta Schaeffler

Compania a evaluat  Vitesco la 3,6 miliarde euro, iar în urma tranzacției, 70% din aceasta ar urma să fie deținută de Schaffler. Pentru finalizarea intenției de achiziție, compania se bazează ep sprijul financiar oferit de Bank of America, BNP Parisbanc și Citigroup.

Recent, compania a făcut publice rezultatele eforturilor de responzabilizare în ceea ce privește efectele activității economice

„Am economisit 530.000 de tone de emisii de gaze cu efect de seră în 2022 (comparativ cu 2019)!  … și acesta este doar începutul:
 Din 2022, toate fabricile noastre din Europa, cât și toate fabricile din China își aprovizionează toată energia electrică din surse regenerabile.
Toate locațiile Schaeffler din întreaga lume vor folosi exclusiv energie electrică regenerabilă până în 2024.
 Până în 2030, dorim să generăm 25% din necesarul nostru de energie electrică intern, cu resurse regenerabile” au spus reprezentanții Schaeffler pe pagina de socializare a companiei.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

InvesTEnergy a organizat conferința anuală cu tema “Investim și acționăm responsabil în energie”

Articolul următor

Ziua Părinților Adoptivi la Zoo Oradea a ajuns la a XVI-a ediție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share