Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nordconforest dă jos betoanele de pe Canalul Morii

Municipalitatea clujeană demarează, în weekend, lucrările de la Parcul Caragiale, prin descoperirea Canalului Morii. Odată cu debutul șantierului, din 13 octombrie, vor fi desființate și locurile de parcare de pe str. G. Barițiu (16) și O. Petrovici (23), în fața Palatului Telefoanelor.

La Cluj-Napoca încep lucrările de reabilitare a parcului I. L. Caragiale, str. Octavian Petrovici, parțial str. G. Barițiu.

Municipalitatea clujeană demarează, în weekend, lucrările de la Parcul Caragiale, prin descoperirea Canalului Morii. Odată cu debutul șantierului, din 13 octombrie, vor fi desființate și locurile de parcare de pe str. G. Barițiu (16) și O. Petrovici (23), în fața Palatului Telefoanelor.

Proiectarea și execuția sunt realizate de asocierea dintre Nordconforest și Costin & Vlad Birou de Proiectare, ambele din Cluj-Napoca. Durata de execuție a lucrărilor este de 14 luni.

Suprafața amenajată prin proiect este 11.676 mp. fiind alcătuită din Parcul I. L. Caragiale – 4.864 mp, str. O. Petrovici – 4.597 mp, str. G. Barițiu – 2.215 mp. Amenajarea acestor spații se va realiza în corelare cu proiectele realizate anterior pentru str. Regele Ferdinand și arterele adiacente.

“Se va reamenaja integral suprafața Parcului I. L. Caragiale, cu identificarea și păstrarea vegetației valoroase și sănătoase existente, pentru a crea o atractivitate mai mare în rândul publicului decât există în prezent.

Prin acest proiect se va realiza descoperirea Canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit la sfârșitul anilor ‘80 cu o dală de beton. Prin descoperirea acestui al doilea curs de apă ca importanță în oraș, acesta devine parte integrantă a parcului.

În consecință, se vor realiza amenajări și sistematizări pe verticală pentru a facilita accesul pietonal la luciul de apă, însoțite de amenajări peisagere specifice cursurilor de apă”, spun reprezentanții municipalității.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Festival SetBv 2.0 – Brasov Science, Education and Technology

Articolul următor

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la Brașov se vor oferi 640 locuri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share