Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întrecerea gulașurilor va alege campionii în satul Cobor din comuna brașoveană Ticuș

Întrecerea gulașurilor, organizată de  Ferma de Biodiversitate Cobor și Fundația Conservation Carpathia se va defășura sâmbătă, 14 octombrie în satul Cobor din comuna Ticuș, județul Brașov. Evenimentul face parte din programul de promovare a „Surei de stepă”, o rasă de vite cu o istorie europeană de peste 500 de ani. Ingredientul principal, cărnea de Sură de stepă va fi oferită de organizatori.



Organizatorii evenimentului Întrecerea gulașurilor au ales un set de criterii pentru cei care au dorit să formeze echipele participante la acest concurs culinar.

  • La întrecere pot participa 7 echipe formate din minimum 3 și maximum 5 persoane. Membrii echipelor trebuie să fie majori în momentul începerii ,concursului ,Întrecerea gulașurilor”.
  • Fiecare persoană din echipele înscrise în competiția de gătit va prezenta în dimineața evenimentului, în mod obligatoriu, o adeverință de la medicul de familie (sau medicul specialist), care să ateste faptul că este apt pentru a pregăti, găti și servi mâncare.
  • Este necesară demonstrarea provenienței ingredientelor si a produselor folosite  a calității acestora prin prezentarea actelor aferente. Vor fi admise certificatul de proveniență, a declarația de conformitate, factură, bon fiscal și /sau copie certificat veterinar.

István Szabó, managerul Afaceri Verzi, a detaliat programul evenimentului Întrecerea gulașurilor

„În cadrul evenimentului, paralel cu concursul de gătit, de întrecere a gulașurilor, familiile participante vor avea posibilitatea să viziteze satul Cobor, să participe la activități de «treasure hunt» (n.r. vânătoare de comori) și nu în ultimul rând, să facă tur de fermă. Participanții vor avea posibilitatea, după ce echipele au terminat de gătit, să guste gulașul pregătit și să voteze pentru premiul publicului. Cum spuneam, în cadrul acestui eveniment așteptăm să participe atât familii, cât și persoanele interesante de gătit și de a pregăti un gulaș tradițional”, a precizat István Szabó, managerul Afaceri Verzi, la Radio România Brașov.

Echipa juriului de la Întrecerea gulașurilor

Din juriul concursului gastronomic va face parte un semifialist Chefi la cuţite. Alături de ceilalți membri ai juriului, el va alege trei cele mai gustoase gulașuri.
▪️ Mirela Codleanu – bucătar-șef la Castelul Bran.
▪️ Cătălin Rizea – bucătar, semifinalist la Chefi la cuţite.
▪️ Marius Cozma – bucătar-șef la Betula Garden Restaurant.
▪️ Ion Laurențiu Nonoșel – măcelar la Ferma de Biodiversitate Cobor.
▪️ Mezosi Levente – bucătar la Ferma de Biodiversitate Cobor.

Ferma de Biodiversitate Cobor

Cobor este un amestec perfect de pășune cu valoare naturală ridicată, conservarea biodiversității, agricultura ecologică, o destinație turistică și de afaceri caldă și un loc bun pentru cai și vite. Începând cu anul 2007, Markus F. Jebsen a achiziționat în Cobor și în împrejurimi aproape 500 ha de teren agricol de la proprietari, care părăsiseră satul și nu mai foloseau terenul, plus câteva case, care fuseseră abandonate cu 20 sau mai mult de ani în urmă, și care se aflau într-o stare avansată de deteriorare. În anii următori, una dintre aceste case fusese renovată pentru a deveni pensiune.

În 2016, Markus și-a donat toate terenurile și casele, împreună cu 1.000 ha de pădure din Munții Făgăraș, Fundației Conservation Carpathia, un ONG românesc care dorește să creeze o nouă rezervație sălbatică de talie mondială în Carpații de Sud ai României în beneficiul a biodiversităţii şi a comunităţilor locale ( www.carpathia.org ).

Între 2016 și 2018, Fundația Elvețiană Temperatio a acordat două granturi FCC pentru a dezvolta terenul și casele într-o fermă de biodiversitate funcțională. Ferma a devenit un astfel de exemplu de întreprindere de conservare de succes care își propune să dezvolte comunitatea locală, în perfect echilibru cu mediul.

Surele de stepă

Această rasă de vaci a fost imortalizată în tablouri de Nicolae Grigorescu. Rasa, aproape dispărută din România, a fost reintrodusă la Ferma de Biodiversitate Cobor cu ajutorul ONG-ul Conservation Carpathia.

Fundația Conservation Carpathia

Fundația Conservation Carpathia a fost fondată în anul 2009 de către 12 filantropi și conservaționiști cu scopul de a opri tăierile ilegale de pădure, precum și pentru a conserva o suprafață mare a pădurilor din Carpați, sub forma unei zone complet protejate, pentru generațiile viitoare. Acest lucru se face prin cumpărarea terenurilor și cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, din bani privați și publici.





Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, din 16 octombrie, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Ion Popescu - Gopo.

Monedă de argint cu Gopo, comercializată de BNR în Cluj și Timiș

Articolul următor

Jacadi, brandul francez de modă pentru copii, inaugurează, la Iulius Mall Cluj, primul magazin din afara capitalei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Brașov, Covasna și Harghita 2024
The Voices of Business Awards Arad, Timiș și Caraș-Severin 2024
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Citeste mai mult

Angajări în domeniul feroviar

Târgul de Carieră Feroviară în România revine în luna iunie cu cea de-a X-a ediție și aduce în…
Turism
Citeste mai mult

Crama Jelna a luat bronzul la Top Hotel Awards

Pentru a treia oară consecutiv vinarii bistrițeni se clasează pe podiumul competiției destinate industriei ospitalității din România. „Suntem…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share