Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Cicârlău, Maramureș a fost instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice de 500. 000 euro

În județul Maramureş, la Cicârlău, E.ON Energie România construit şi instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Printmasters.  Pentru această investiție aproape 500.000 de euro a fost semnat anul acesta un parteneriat între cele două instituții.

„Peste 1.000 de module fotovoltaice au fost montate pe una dintre halele de producţie din localitatea Cicârlău (judeţul Maramureş), şi, prin acest sistem, Printmasters va produce anual 543 MWh, ceea ce echivalează cu 36% din energia electrică necesară pentru consumul propriu”, se spune într-un comunicat al E.ON Energie România, citat de Agerpres.

Printmasters va reduce emisiile de CO2 cu peste 100 de tone în fiecare an, se spune în comunicatul E.ON Energie România.

Claudia Griech, director general al E.ON Energie România

„Fiecare centrală fotovoltaică nou instalată ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim: un viitor mai verde şi un consum de resurse responsabil şi sustenabil. Încrederea pe care o primim din partea colaboratorilor noştri, prin numărul mare de solicitări de soluţii de energie fotovoltaică, ne onorează dar ne şi obligă, totodată, să oferim clienţilor, persoane fizice sau juridice, deopotrivă, servicii de calitate, adaptate nevoilor şi aşteptărilor acestora”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Jacques de Boer, director general al Printmasters, Cicârlău, Maramureș

Directorul general al companiei din Cicârlău, Printmasters, a afirmat că îşi doreşte extinderea surselor de energie regenerabilă prin instalarea de panouri fotovoltaice care vor furniza energie verde pentru liniile noastre de producţie.

„E.ON Energie România este recunoscută ca fiind unul dintre liderii în domeniul soluţiilor de energie regenerabilă şi, împărtăşind acest angajament pentru sustenabilitate şi responsabilitate socială, această colaborare a fost alegerea firească pentru noi. Valorile noastre – respect, responsabilitate, rezultate – se reflectă în toate aspectele afacerii, prin responsabilitate socială şi angajament pentru mediul înconjurător, cu impact pozitiv asupra comunităţii locale”, a spus Jacques de Boer.

E.ON a asigurat companiei beneficiare întreg proiectul de investiţie pentru eficientizarea energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare şi finanţare.

„Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 330 de proiecte finalizate, în valoare totală de 58 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 75 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.140 de tone în fiecare an”, se mai arată în comunicat.

Printmasters

Printmasters este o companie olandeză care își desfășoară activitatea la Cicârlău, unicul acționar fiind  XINDAO HOLDING B.V. Beneficiarul ei este Boomsma Maurits Edward.

Compania administrată de Krafting SRL din Baia Mare oferă servicii de personalizare a produselor promoţionale. Pe parcursul celor 15 ani de experienţă, firma a gestionat eficient activitatea economică şi s-a adaptat la cerinţele şi evoluţia pieţei.

Locul 1 in Top Afaceri Romania 2023, localitatea Cicârlău. La finalul anului 2022, compania a înregistrat o cifră de afceri de  55 012 853 lei și un profit net de  3 965 275, având 356 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timişoara este şi Capitala Mondială a Caricaturii de Presă și a Artei Vizuale Satirice

Articolul următor

Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” s-a încheiat cu succes

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share