Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” s-a încheiat cu succes

Localitatea Axente Sever din județul Sibiu a fost punctul terminus al aventurii Energia E.ON X Via Transilvanica. 32 de echipe formate din angajați ai companiei E.ON au străbătut 1.400 de kilometri ai unui traseu din Putna și până la Drobeta-Turnu Severin.

De la începutul lunii septembrie și până luni, 2 octombrie, 32 de echipe formate din 200 de angajați ai companiei E.ON au parcurs împreună potecile de pe Via Transilvanica, primul traseu turistic de lungă distanță din România. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași de către toți cei care au participat, însumând 8.300 de kilometri.

Drumul a fost presărat cu provocări, dar participanții s-au susținut reciproc și s-au descoperit pe „drumul care unește”. Fie că au străbătut la pas porțiuni din traseu, fie că au mers cu bicicleta, experiența de pe Via Transilvanica a fost energizantă.

Energia E.ON X Via Transilvanica, un proiect cu energie

Proiectul Energia E.ON X Via Transilvanica s-a născut dintr-o discuție între colegi care au înțeles cât de mult înseamnă să crezi și să pui suflet în ceea ce faci, câtă energie îți dă implicarea în proiecte care pot transforma în timp, cu pași mici, dar siguri, lumea în care trăim.

Fiecare echipă, din care au făcut parte colegi aflați la prima experiență de acest fel și pasionați ai drumețiilor, a parcurs o rută definită, la finalul căreia a predat ștafeta următoarei echipe și, astfel, traseul Via Transilvanica a fost parcurs integral pe durata a 32 de zile.

Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România

Angajații E.ON și-au pus amprenta pe Via Transilvanica și prin activități de voluntariat desfășurate în câteva sate izolate prin care au trecut sau prin lecțiile despre energie susținute în școli, în cadrul Community Days. Un loc aparte în tot acest demers l-au avut și evenimentele Inspire Days în care invitați surpriză au împărtășit din experiența lor de viață.

Povestea noastră cu partenerii de la Tășuleasa Social este deja una cu tradiție, în care alături de clienții noștri am realizat 200 de km din cei 1.400 ai Viei Transilvanica. Acesta este un proiect pe care l-am iubit din prima clipă și mă bucur foarte mult de ceea ce au reușit să facă colegii mei dintr-o idee. Acum, la final, sunt recunoscătoare pentru toată această energie pe care am adunat-o în acest proiect”, a afirmat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România

Suntem prima companie care a avut curajul să se implice în susținerea unui astfel de proiect prin mobilizarea colegilor și motivarea lor să descopere și să trăiască direct, nemijlocit, experiența unui traseu de excepție. Ne-ar plăcea ca și alte companii să ducă mai departe spiritul Via Transilvanica și să preia ștafeta acestui proiect”, a subliniat Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România, unul dintre inițiatorii proiectului „Energia E.ON X Via Transilvanica”.

Tibi Ușeriu, reprezentantul Asociaţiei Tăşuleasa Social

Felicit compania E.ON pentru inițiativă și pentru că ducem mai departe acest parteneriat de sustenabilitate. Iar pentru răsplata angajaților E.ON, care au străbătut-o, oferim un certificat de călător. Este un premiu simbolic, dedicat echipei E.ON, care a reușit să parcurgă un traseu premiat recent de Comisia Europeană la Veneția. Mulțumim E.ON pentru că ați avut o inițiativă extraordinară de a vă cunoaște țara altfel și suntem recunoscători că suntem parteneri pentru sustenabilitate!”, a spusTibi Ușeriu, reprezentantul Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Campaniei Dăruiește Lumină

La finalul acestei experiențe pe Via Transilvanica, toți kilometrii parcurși de echipele E.ON vor fi transformați în kWh, care vor fi donați unei instituții sau organizații în cadrul campaniei Dăruiește Lumină, pe care o vom continua și anul acesta în preajma sărbătorilor de iarnă.

GreenSteps

Totodată, compania E.ON Energie România a decis să relanseze, cu și mai multe beneficii, GreenSteps, prin care își provoacă clienții să fie mai sustenabili. Astfel, cei care merg pe Via Transilvanica și își înregistrează pașii în E.ON MyLine primesc reduceri la soluțiile verzi oferite de companie (E.ON Green Home, E.ON Life, E.ON Cool, E.ON Solar și E.ON Solar Casa Verde 2023).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La Cicârlău, Maramureș a fost instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice de 500. 000 euro

Articolul următor

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vizitat două mine din bazinul Valea Jiului și a propus diversificarea activității energetice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share