Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timişoara este şi Capitala Mondială a Caricaturii de Presă și a Artei Vizuale Satirice

La ediţia a XI-a a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice, din Atriumul Iulius Town, care se desfășoară în perioada 13 – 30 octombrie 2023 la Timișoara, peste 900 de artiști din 84 de țări și 6 continente își vor expun lucrările.

Cele mai însemnate opere de artă vizuală satirică din lume, din ultimul deceniu, semnate de artiști vizuali caricaturiști de pe cele 6 continente, vor putea fi admirate în cadrul unui salon internaţional tematic, care se va desfășura la Iulius Town. Caricaturiști naționali şi internaționali vor realiza caricaturi gratuit pentru participanți, iar copiii vor învăța să deseneze caricaturi – portret în 2 minute, cu Maestrul Popa’S.

Axis Mundi a Artelor Vizuale Satirice, orașul Timișoara își sărbătorește titlul de Capitală Mondială a caricaturii de presă și a artei vizuale satirice în 2023, ajungând la cea de-a 11-a ediție. Este o ediție jubiliară cu cele mai semnificative opere de artă vizuală satirică a ultimului deceniu.

Caricaturiști naționali şi internaționali vor realiza caricaturi gratis pentru participanți. Totodată, în cadrul Atelierelor Creative ale Academiei Popa’S vor avea loc demonstrații live, unde copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, vor învăța să deseneze Caricaturi – Portret în 2 minute, cu Maestrul Popa’S. The Caricature Show va continua pe parcursul weekend-ului.

Satirico-Invitați din patru zări

Caricatura Belgiană Eurocartonale va fi invitata de onoare. La conferința vernisaj, Președintele Salonului Internațional, Antonio Calderon de Jesus, renumit critic internațional de artă, membru al AICA (Spania), care a onorat și ediția 2022 a acestui salon, a făcut retrospectiva celor mai semnificative opere expuse, alături de speakeri și invitați în sistem de conferință ZOOM, transmise live pe Facebook Stefan Popa POPA’S.

La eveniment vor participa speakeri internaționali precum: Giorgio Cegna, Rector al Uniglobus – PUSA University-Belle Arti, Assisi (Italia); Thomas Gallego Izquierdo, Director Departament Arte Vizuale Satirice al Universității Alcala de Henares (Spania); Sully Frenandez, Președinta Asociației de Presă Ibero-Americană; Vladimir Kazanevsky – renumit caricaturist din Kiev (Ucraina); Rudy Gheysens, Preşedintele Asociației Caricaturiștilor Eurocartonale din Belgia; Ilya Katz, caricaturist din Tel Aviv (Israel); Tudor Banuș (Franța) şi alți invitați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou apel de proiecte RO Bike Valley este lansat de Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon

Articolul următor

La Cicârlău, Maramureș a fost instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice de 500. 000 euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share