Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un nou apel de proiecte RO Bike Valley este lansat de Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon lansează apelul de proiecte RO Bike Valley care se desfășoară în județele Timiș, Caraș Severin și Arad. Se va constitui în acest fel un fond de finanțare pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației. Finanțările nerambursabile sunt între 5000 și 15000 lei.

În perioada 11 octombrie – 1 noiembrie organizațiile non-guvernamentale, unitățile de învățământ și grupurile cetățenești cu idei de proiecte care au în centrul atenției bicicleta, sunt invitate să aplice la Fondul Ro Bike Valley, ediția 2023-2024.

Suntem în căutare de activități care promovează mersul pe bicicletă, educația rutieră a bicicliștilor, inovație în domeniul ciclismului sau competiții sportive pe biciclete, în județele Timiș, Arad și Caraș Severin.

Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara

 „În anul 2023, în cea de-a doua ediție a programului RO Bike Valley am finanțat peste 30 de proiecte din cele trei județe. Pe întreaga durată a anului curent, echipele au organizat activități de educație rutieră pentru bicicliști, atât pentru copii cât și pentru adulți, competiții sportive, activități educaționale non-formale și de recreere pe biciclete, mini-cursuri online pentru bicicliștii începători, ture în natură pentru iubitorii de mers pe două roți, și multe altele. Facem toate acestea pentru că ne dorim ca mersul pe bicicletă să se transforme într-un stil de viață sustenabil, mai puțin poluant, care susține sănătatea și starea de bine. Ediția 2023 este încă în derulare și urmează să se încheie la finalul anului.”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

A treia ediție RO Bike Valley bate la ușă

În anul 2023, finanțările celei de-a treia ediții sunt destinate organizațiilor non-guvernamentale, grupurilor de inițiativă cetățenești, dar și unităților de învățământ din cele 3 județe. Toți cei care au o idee care promovează utilizarea bicicletei, sau cei care doresc să organizeze campanii de educare și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor, sunt invitați să aplice.

În perioada 11 octombrie – 1 noiembrie, toți cei interesați vor completa cererea de intenție. Între 18 octombrie și 8 noiembrie, echipa Fundației Comunitare Timișoara alături de partenerii de la Fundația Comunitară Banatul Montan vor organiza întâlniri de consultare și consiliere cu solicitanții, urmând ca până în 17 noiembrie să fie selectate proiectele câștigătoare. Activitățile propuse vor începe din 1 ianuarie 2024. Finanțările oferite sunt nerambursabile și vor fi acordate sub formă de microgranturi cu valoare între 5000 și 15.000 lei.

RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul. Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, access, comunitate.

Coordonatele RO Bike Valley

PRODUCȚIE: În viziunea economiei circulare, RO Bike Valley îşi propune să crească producţia locală pe întregul ciclu de viaţă al bicicletei: de la producţia locală de componente şi materii prime, la dezvoltarea produselor şi serviciilor conexe de utilizare, prelungire a duratei de viaţă, reparaţie şi reciclare a bicicletelor.

DEZVOLTARE: RO Bike Valley investeşte în dezvoltarea industriei prin susţinerea directă şi prin consolidarea unor parteneriate intersectoriale pentru ciclism. Iniţiativele se vor concentra pe infrastructură, comunităţi, antreprenoriat, educaţie şi, mai ales, pe colaborările cu actorii locali, pentru a sprijini idei şi proiecte care răspund filosofiei RO Bike Valley.

ACCES & COMUNITATE: Perspectiva economică RO Bike Valley este completată de cea socială, iar în această direcție Decathlon va investi în creşterea accesului la biciclete pentru tot mai mulţi români, prin dezvoltarea know-how-ului în domeniul ciclismului, încurajarea practicării ciclismului şi dezvoltarea unor comunităţi prietenoase cu bicicletele.

FUNDAȚIA COMUNITARĂ TIMIȘOARA

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) face parte din mișcarea Fundațiilor Comunitare din România și a fost înființată în anul 2016 de către un grup de oameni preocupați de binele comun. Misiunea lor  este să construim încredere în comunitate, să sprijine inițiativele locale și să realizeze conexiuni, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a unor comunități prospere.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bacolux Afrodita Resort & Spa din Herculane a fost din nou premiat

Articolul următor

Timişoara este şi Capitala Mondială a Caricaturii de Presă și a Artei Vizuale Satirice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share