Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AROBS se pregătește să devină unicorn românesc. Întâlnire cu UiPath la Las Vegas

Voicu Oprean a povestit despre întâlnirea sa cu Daniel Dines, co-CEO și fondator al UiPath, dar și despre planurile grupului înființat la Cluj.
Diriguitorii companiilor AROBS și UiPath s-au întâlnit în cadrul evenimentului Forward VI | Foto: Voicu Oprean

Fondatorul firmei clujene s-a întâlnit cu cofondatorul UiPath, ocazie cu care și-a manifestat intenția de a pune bazele celui de-al doilea unicorn pornit din România.

Voicu Oprean a menționat despre întâlnirea sa cu Daniel Dines, co-CEO și fondator al UiPath, dar și despre planurile de la Cluj. “Mulțumim, Daniel Dines, pentru că ai creat și ai inspirat generații de antreprenori în România. Ai demonstrat că umilința, munca, inovația și implementarea sunt ingrediente cheie în crearea următoarelor generații de antreprenori.

Poate că următorul unicorn va fi o altă companie românească, edificată și listată la Bursa de Valori București (BVB), de data aceasta. Mulțumim UiPath în numele clienților noștri din Future Workforce (FWF): Sephora, Lidl, Telekom, LSEG, CloseBrothers pentru afaceri excelente și implementări de succes”, a spus Voicu Oprean.

Managementul AROBS și-a anunțat, la începutul anului, ambițiile de a crea un unicorn IT prin dezvoltarea de noi specialități cu mare căutare pe piața globală, achiziții de companii și creștere organică. Compania-mamă are o capitalizare de 860 de milioane de lei la BVB.

UiPath, cea mai mare companie IT fondată în România, cu vânzări de peste 1 miliard de dolari, a organizat, la Las Vegas, conferința sa anuală de inteligență artificială (AI) Forward VI, eveniment cu 4.000 de invitați. Printre companiile partenere ale UiPath din țara noastră invitate la conferință s-au numărat FWF – grupul AROBS și Druid AI.

România, bine reprezentată

Despre evenimentul din SUA a relatat și George Roth, manager clujean din UiPath. “Este cu adevărat fascinant să îl asculți pe Walter Isaacson (fost președinte al Institutului Aspen, n. red.) la UiPath Forward. Vorbește despre creativitate, curiozitate, explorare, experimentare, gândire ieșită din comun. Legat de ultimul, a spus: asigură-te că știi mai întâi ce este în cutie înainte de a gândi în afara cutiei! Ca o completare la toate acestea, pasiunea este esențială”.

UiPath, companie specializată în domeniul Enterprise Robotic Process Automation (RPA), primul unicorn românesc (startup IT evaluat la peste 1 miliard de dolari), deține la Cluj un birou prin achiziţia platformei Smart Data de la Recognos, condus de fostul manager în echipa locală a firmei, Andrei Roth.

Tatăl său, George Roth, acționează în SUA ca manager senior pentru parteneriate și alianțe al UiPath. Compania pornită din România a fondat la Cluj, împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul Național de Excelență în Automatizarea Robotică. Acesta dezvoltă competențele studenților și cadrelor academice în RPA și AI.

Moment din derularea conferinței anuale de la Las Vegas | Foto: George Roth

Noutățile anunțate la Forward VI

  • Robotul Autopilot. Un nou set de experiențe cu AI pe întreaga platformă UiPath, care îi ajută pe toți utilizatorii să fie mai productivi.
  • AI Trust Layer. Cadru de gestionare conceput pentru a asigura securitatea datelor și utilizarea responsabilă a modelelor lingvistice mari în cadrul platformei.
  • Document Understanding and Communications Mining. Prelucrarea inteligentă a documentelor, bazată pe învățare activă și inteligență artificială generativă.
  • Generative AI Connectors. O colecție tot mai mare de conectori AI prefabricați permite extinderea cazurilor de utilizare în cadrul automatizărilor actuale și noi.
  • Două noi modalități de a învăța inteligența artificială. Acoperă întregul ciclu de viață al acestor soluții, inclusiv configurarea, formarea și gestionarea modelelor, proiectarea taxonomiei și utilizarea în automatizările de producție.

Sursa: UiPath

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BRINDUSTRY – Lider în furnizarea soluțiilor inovatoare și sustenabile pentru fabricile din Romania

Articolul următor

O singură ofertă – Astra Arad - pentru achiziția a 9 tramvaie de către Primăria Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share