Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj, printre cei mai citați oameni de știință

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Științe Agricolă și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj au fost incluse în Top World Ranking of Scientists 2%.

Clasamentul a fost dat publicității de Universitatea Stanford (SUA), Editura Elsevier și organizația de cercetare științifică SciTech Strategies.

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Științe Agricolă și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj au fost incluse în Top World Ranking of Scientists 2%. Din România se află în top 238 de cercetători. Au fost analizate lucrările a 10 milioane de oameni de știință din 22 de domenii și 176 de subdomenii, în perioada 1996-2022, oferind o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Reprezentanții USAMV Cluj incluși în clasament se regăsesc la categoriile Opera Omnia (pentru întreaga carieră) și pentru anul 2022. Cele două categorii oferă informații despre impactul celor mai citiți oameni de știință din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru 2022.

În premieră pentru USAMV, un cadru didactic este inclus la categoria Opera Omnia – prof. dr. Dan Vodnar (foto), prorector cercetare, poziția 64 la nivel național, din 169 de oameni de știință, respectiv poziția 197.695 la nivel mondial.

Din categoria pentru 2022 fac parte cadre ale USAMV: Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor – prof. dr. Dan Vodnar, locul 20 național și 26.211 mondial; conf. dr. Zorița Diaconeasa, 86 național, 114.636 mondial; Facultatea de Agricultură – prof. dr. Francisc Dulf – 104 național, 134.089 mondial; Facultatea de Medicină Veterinară – prof. dr. Andrei Mihalca – 141 național, 181.796 mondial; prof. dr. Adela Pintea – 162 național, 230.388 mondial.

Prezența celor cinci cadre didactice în cadrul acestei categorii plasează USAMV pe locul 15 la nivel național. Top World Ranking of Scientists 2% este o bază de date disponibilă public, ce oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Senatul României a spus NU cărnii cultivate

Articolul următor
Astfel, pentru a reinventa definiția stilului tomnatic, Iulius Mall Cluj ți-a pregătit catalogul „The New Romantics”,

Catalogul "The New Romantics", pregătit la Iulius Mall

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share