Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cinci zile de teatru la Lugoj în cadrul festivalului FestteamArt

Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” din Lugoj își întâmpină iubitorii de teatru în perioada 25-29 octombrie 2023, cu Festivalul Internațional de Teatru „FESTteamART”, ajuns la cea de a XV-a ediție. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Lugoj.
Această ediție a festivalului va fi una inedită, cu multe surprize, cu activități intense și invitați speciali.
În deschiderea festivalului, Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” Lugoj va prezenta piesa de mare succes Doctor fără voie, de Molière, în memoria actorului Constantin Ilie-Zamă, care anul acesta ar fi împlinit 50 de ani de activitate neîntreruptă pe scena teatrului lugojean.
În premieră, la această ediție a festivalului vor fi implicate toate cele patru secții ale Casei de Cultură: trupa de teatru „Traian Grozăvescu”
Ansamblul Folcloric „Lugojana”, Corul „Ion Vidu” și Cenaclul Literar.
Parteneri le sunt Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, care vor contribui atât cu spectacole de teatru, cât și cu workshop-uri dedicate studenților lugojeni și tuturor participanților la festival, sub coordonarea Laurei Avarvari.

Elena Ivanca la FestteamArt

Invitată specială în festival este Elena Ivanca, actriță a Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, Profesor asociat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și fondator al Elena Ivanca Studio. Ea va susține un spectacol, precum și un workshop cu tema: Corp, Gest, Voce – Metode de Explorare.
„Elena Ivanca Studio este un loc pe care l-am visat demult, pentru care m-am rugat Dumnezeului în care cred, care mă răsplătește pentru fiecare durere pe care am trăit-o! Iar oamenii care vin la cursurile de teatru, atrași poate de credința asta a mea că teatrul aprinde o candelă în noi, sunt uimitori. Îi admir, îi respect, le sunt recunoscătoare” spune actrița care și-a dublat vocația artistică de cea pedagogică.
În festival vor participa trupe de teatru din două orașe înfrățite cuLugojul. Este vorba despre Perigali – Korinth (din Grecia) și Vîrșeț (din Serbia).  Trupe din toate regiunile țării se vor alătura în festivalul care începe în 25 octombrie. Ele sunt din Brașov, Mediaș, Medgidia, Roman, Caracal, precum și trupa de teatru a Asociației Tu și eu din Lugoj.
Participanții la festival vor putea asculta concerte susținute de muzicienii Asociației „Scena Muzicală”, precum și de profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu” din Lugoj. Tot în cadrul festivalului, vor avea loc expoziții de pictură și două lansări de carte.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
"Activitatea grupului TeraPlast a accelerat în T3 cu o viteză suplimentară imprimată de creșterea lucrărilor de infrastructură și exporturilor, însă sunt încă vizibile limitări de potențial date de evoluția sub așteptări a business-urilor din subsidiare (segmentele ferestre, uși și ambalaje flexibile)”, conform managementului.

Afaceri mai mici pentru TeraPlast, după trei trimestre. “Recuperăm la final de an”

Articolul următor
Un nou parc în cartierul Zorilor, Observator, va fi în curând dat spre folosință locuitorilor din municipiul Cluj-Napoca.

Garden Center încheie lucrările la Parcul Observator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share