Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Castelul Bethlen din Bahnea a fost restaurat și inaugurat

Castelul Bethlen din Bahnea, județul Mureș a beneficiat de o reabilitare completă. Clădirea a fost restaurată, iar cu ajutorul naturii generoase care îl înconjoară, a incintei întreținute, castelul  este un obiectiv turistic atractiv și reprezentativ pentru această zonă. Ceremonia de inaugurare a castelului a avut loc în 28 octombrie 2023.

La evenimentul inaugural au participat aproape 5000 de persoane, iar cu această ocazie a avut loc și o adunare a Asociației Femeilor, prilej de etalare a portului popular maghiar din Transilvania.

Castelul Bethlen din Bahnea a fost construit în 1545 de Bethlen Farkas și a fost transformat mai târziu de Bethlen Elek senior și junior, între anii 1679- 1719. Clădirea a primit o fortificație cu zid de piatră și câte un turn octogonal de bastion și de poartă la fiecare din cele patru colțuri.

Arhitectura castelului se înscrie în stilul romantic, iar tâmplăriile castelului amintesc și de cel neorenascentist. Clădirea este compusă din 42 de camere, dispuse pe trei nivele, cu un subsol, parter și un etaj.

Înainte de 1989, castelul a fost sediul unor instituții publice, în timp fiind înregistrate o serie de degradări. În 2008, castelul a fost retrocedat moștenitoarei Bethlen Fruzsina, care l-a donat mai târziu Eparhiei Reformate din Ardeal. Guvernul maghiar a oferit două miliarde de forinţi (5,2 milioane de euro) pentru realizarea acestui obiectiv comunitar.

În prezent aici au loc lucrări de renovare, cu scopul transformării clădirii într-un centru de evenimente multifuncțional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sălăjeanul Flavius Lucăcel duce Transilvania frumuseții la București

Articolul următor

Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix a aniversat 35 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share