Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Teatrele publice din Europa vin la Teatrul Național din Timișoara

Conferința Internațională a Convenției Teatrale Europene, cea mai extinsă rețea teatrală a Europei se va desfășura la Teatrul Național din Timișoara între 9 și 12 noiembrie 2023. Tema ediției din acest an este circumscrisă ideii de împărtășire a experienței, așadar SHARE. 

Mai mult de 80 de reprezentanți ai celor 59 de teatre membre din peste 35 de țări și-au confirmat participarea la acest eveniment teatral.
Convenția Teatrală Europeană – ETC – a fost creată în 1988 cu scopul de a promova circulația europeană a spectacolelor de teatru, a conceptelor teatrale și a patrimoniului spectacologic și lingvistic al țărilor care alcătuiesc acest construct integrator al Uniunii
Europene.

Teatrele publice sub semnul comuniunii

SHARE, titlul acestei ediții a Conferinței Internaționale de Teatru, împărtășește pe deplin principiile Teatrului Național din Timișoara privind cercetarea noilor realități europene, dialogul și colaborarea, definindu-se ca purtătoare a mesajului profesionalismului, schimbului de idei și de experiențe și, în ultimă instanță, ca purtătoare a mesajului democratic și umanist.

Teatrul Național din Timișoara este membru al Convenției Teatrale Europene din anul 2010, această ediție a Conferinței Internaționale fiind a doua pe care o organizează, la șapte ani după prima întâlnire europeană a teatrelor din Europa la Timișoara. În cadrul Conferinței Internaționale de Teatru de la Timișoara, membrii Convenției Teatrale Europene vor analiza, în termeni de similitudini și diferențe, parcursul teatrelor publice din Europa și vor reflecta asupra felului în care noile realități istorice, politice sociale și culturale provoacă unitatea teatrală europeană și, nu în ultimul rând, vor dezvolta formule prin care teatrele membre să își poată acorda particularitățile de funcționare într-o serie cât mai extinsă de proiecte comune și colaborări, de participări în programele europene inițiate și gestionate de ETC.

Alături de public

Reprezentanții celor 35 de teatre europene vor fi alături de spectatorii din Timișoara la trei dintre cele mai renumite și mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Național:

Exod, regia Oskaras Koršunovas – joi, 9.11, ora 19, la Sala Mare,

Vocile orașului – Central Park, coregrafia Pál Frenak – vineri, 10.11, ora 19, la Sala 2,

Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese în regia lui Radu Iacoban – sâmbătă, 11.11, ora 19, de asemenea, la Sala Mare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Au început înscrierile pentru competiția E.ON Energy Challenge, ediția a X-a

Articolul următor

Baza de recuperare medicală inaugurată la Bicaz cu sprijinul UniCredit Bank și Heidelberg Materials România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share