Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baza de recuperare medicală inaugurată la Bicaz cu sprijinul UniCredit Bank și Heidelberg Materials România

Astăzi 7 noiembrie 2023 a avut loc inaugurarea Bazei de recuperare medicală, unul dintre cele mai importante proiecte de revitalizare a infrastructurii medicale din regiunea Moldovei. Noua bază de recuperare medicală va deservi întreg județul Neamț și aparține Spitalului Orășenesc Bicaz, fiind situată în imediata proximitate a unității medicale. Inițiativa proiectului aparține organizației non-guvernamentale Volunteer for Life, care a beneficiat de sprijinul Primăriei Bicaz și a conducerii Spitalului Orășenesc Bicaz. Investiția totală pentru realizarea bazei medicale a fost de peste șase sute de mii de euro, UniCredit Bank și Heidelberg Materials România fiind principalii parteneri privați ai proiectului.

Pornit în 2021 ca un centru de recuperare medicală pentru persoanele afectate de virusul SARS CoV2, Baza de recuperare medicală, kinetoterapie, balnefizioterapie și de recuperare medicală Bicaz este acum singura de acest fel din întreg județul Neamț, având o adresabilitate de peste 100.000 de mii de persoane doar pe raza județului Neamț.

UniCredit Bank sprijină demersurile asociației Volunteer for Life încă din anul 2019 și de atunci contribuie anual la realizarea unor proiecte cu caracter medical în zonele și comunitățile cu risc social ridicat din România.

„UniCredit Bank susține, în mod tradițional, comunitățile să progreseze, iar progresul nu poate fi posibil în absența unor servicii care să acopere nevoi sociale stringente, cum ar fi accesul la servicii medicale de calitate pentru toate categoriile sociale. Ni s-a demonstrat de-a lungul timpului că în drumul nostru spre viitor și performanță cei mai importanți sunt partenerii alături de care mergem la drum, iar Volunteers for Life este o organizație care acolo unde ajunge reușește să facă minuni, să ofere un tip de sprijin pe termen lung comunităților. Ne bucurăm, așadar, că și acum, prin realizarea Bazei medicale de recuperare din Bicaz putem contribui la un demers care să fie relevant în procesul de recuperare al cât mai multor pacienți“, a declarat Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank.

„Suntem privilegiați că putem transforma în bine viața unei comunități, peste 100.000 de oameni din județul Neamț, o regiune care, pentru mare parte din echipa noastră înseamnă „acasă”. Anul acesta este unul foarte important pentru noi, atât la nivel de grup, cât și la nivel local. Este un an al schimbărilor, al primilor pași către un viitor sustenabil, al obiectivelor curajoase și al reimaginării unei întregi industrii. Însă toate acestea pot funcționa doar dacă sunt fundamentate pe acțiuni concrete și de mare impact, așa cum este și acest proiect. Suntem mândri când reușim să construim împreună parteneriate care evoluează și inspiră altele similare, pentru că doar printr-un efort comun putem transforma ziua de mâine în una plină de speranță“, a declarat Florian Aldea, CEO Heidelberg Materials România.

Baza de recuperare medicală Bicaz este un proiect inițiat de Asociația Volunteer for Life.

„Din 2016 ne-am dedicat tot timpul și energia noastră pentru a ajuta acolo unde alții nu ajung, pentru a construi punți între sectorul ONG, public și privat prin proiecte care în timp și-au dovedit deja utilitatea. Avem mii de beneficiari deserviți de clinicile dentare din județul Neamț care tratează copii cu diferite tipuri de afecțiuni, am construit primul centru de primire al refugiaților în urma izbucnirii conflictului din Ucraina care oferă condiții decente (apă curentă, toalete, încălzire etc,), inclusiv dotări speciale pentru persoanele cu dizabilități. În toate aceste proiecte am avut alături de noi parteneri fără de care nimic nu ar fi fost posibil, așa cum este și UniCredit Bank și le mulțumim că ne sunt alături. Prin inaugurarea Bazei medicale de recuperare din Bicaz facem un pas important pentru recuperarea persoanelor cu diferite tipuri de afecțiuni din județul Neamț, realizând o unitate cu dotări moderne și profesioniste“ a declarat Ionuț Ursu, Președinte Volunteer for life.

Începând de astăzi, în cadrul Bazei de recuperare din Bicaz vor putea fi tratate persoane care suferă de probleme neurologice, patologii oncologice post-tratament chimio sau radioterapie, tumori osoase, paralizii musculo-scheletale, patologii ortopedice sau patologii degenerative post-operatorii. În plus, copii vor beneficia de tratamente amănunțite pentru un spectru foarte larg de boli, de la scolioza specifică celor mici, până la maladii neurologice severe. O atenție deosebită a fost acordată bolilor respiratorii, Baza medicală fiind dotată cu un spațiu special unde au fost aduse 17 tone de cărămizi de sare provenite de la salina Praid. Pentru o eficiență deosebită, blocurile de sare vor fi înlocuite cu unele noi la un interval de 3-5 ani.

Baza medicală de recuperare medicală din Bicaz își propune să devină un model de bună practică regional, atât prin dotările și expertiza necesară operării lor, dar și prin elemente care țin de proiectarea centrului în linie cu principii de eficiență energetică. Astfel, zidurile clădirii au o grosime de patruzeci și cinci de centimetri și conțin două straturi de polistiren ignifug sigilate exterior cu trei coli de rigips și vată bazaltică.

Baza de recuperare medicală de la Bicaz poate trata simultan treizeci de pacienți care pot beneficia de tratamente gratuite, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un alt medic specialist, susținute în prezent de fonduri oferite de Casa de Asigurări de Sănătate coroborate cu fondurile proprii, ale spitalului. Din fondurile Casei de Asigurări de sănătate sunt decontate, integral, patru tipuri de proceduri medicale, restul putând fi accesate contra cost. La nivel național, orice pacient asigurat are dreptul la 21 de zile de tratament, ideal efectuate în două sesiuni pe an.

Proiectul este o inițiativă a asociației Volunteer for life, susținută de Primăria Bicaz și Spitalul Orășenesc Bicaz, dezvoltat cu fonduri publice și private. Fondurile alocate dezvoltării Bazei de recuperare se ridică la peste șase sute de mii de euro, dintre care peste aproximativ patru sute cincizeci de mii de euro provin din surse private, UniCredit Bank fiind principalul partener din sectorul privat al proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Teatrele publice din Europa vin la Teatrul Național din Timișoara

Articolul următor

Marele Premiu „Heart Hackaton” e în mâna studenților români din echipa MAVIS ARTIFICIAL HEART

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share