Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marele Premiu „Heart Hackaton” e în mâna studenților români din echipa MAVIS ARTIFICIAL HEART

Competiția internațională Heart Hackaton, desfășurată la Dallas, Texas a recompensat cu marele premiu echipa MAVIS ARTIFICIAL HEART a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, pentru proiectul lor de inimă artificială.

Proiectul premiat se bazează pe o echipă de cercetare, sub îndrumarea Dr. Alexandru Pleșoianu a cărui angajament și expertiză au fost cruciale în realizarea progreselor și a performanțelor obținute. Dr. Alberto Bacusa, absolvent al UMF Iași este chirurgul cardiovascular care susține cu experiența sa practică, din sala de operații, munca de cercetare a studenților. Echipa ieșeană a concurat în etapa finală cu reprezentanți a șapte mari universități din SUA, Australia, Marea Britanie, Egipt, Suedia și Noua Zeelandă.

MAVIS ARTIFICIAL HEART, o echipă de succes

„În urma evenimentului, am reușit să stabilim conexiuni cu numeroși profesioniști și instituții de renume, care se dovedesc a fi de o importanță crucială pentru dezvoltarea continuă a prototipului nostru.
Suntem dedicați inovației și cercetării pentru a revoluționa domeniul medicinei cardiovasculare, fapt prin care ne-am făcut remarcați în această călătorie și care ne-a adus un sponsor valoros și anume Caensus Gmbh, ce ne va ajuta să ne continuăm drumul de dezvoltare a produsului nostru.
Ținem să mulțumim Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS care ne-a susținut pe tot parcursul proiectului și Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași care ne-a asigurat toate condițiile de deplasare și participare la Conferința Societății Internaționale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas și care ne-a oferit posibilitatea să facem cunoscută munca noastră în rândul celor mai mari experți la nivel mondial” au spus reprezentanții echipei.

DesignPlex Biomedical

Echipa studenților mediciniști din Iași care a făcut deplasarea la Dallas pentru a prezenta proiectul a vizitat cu această ocazie DesignPlex Biomedical din Dallas. Fiind un centru de inovare, DesignPlex se află în prima linie a prototipării și dezvoltării de dispozitive medicale. Expertiza lor în crearea de pompe de sânge implantate și de inimi artificiale în stadii incipiente se aliniază perfect cu misiunea noastră.
Din 2015, DesignPlex a contribuit la reducerea decalajelor în dezvoltarea dispozitivelor medicale, iar vizita noastră acolo a deschis ușile unor potențiale colaborări care ar putea revoluționa viitorul tehnologiei inimii artificiale.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baza de recuperare medicală inaugurată la Bicaz cu sprijinul UniCredit Bank și Heidelberg Materials România

Articolul următor
Centrul Național de Competențe pentru un Stil de Viață Sănătos (CNCSVC) va fi coordonat de profesorii Daniel David și Nicolae Hâncu. Medicul nutriționist este unul dintre inițiatorii acestui concept în zona medicală din România. 

SĂNĂTATE. Apare Centrul Național de Competențe pentru un Stil de Viață Sănătos

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share