Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BERD și Banca Transilvania creditează Sameday cu 25 milioane €

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va facilita accesul la finanțare pentru operatorul român de curierat Sameday, printr-un acord de partajare a riscului cu Banca Transilvania (BT).
Compania de curierat operează aproape 5.000 de lockere easybox în cele trei țări în care activează | Foto: Sameday

Împrumutul este destinat susținerii planurilor de investiții pe termen mediu și extinderii infrastructurii de livrare prin easybox.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va facilita accesul la finanțare pentru operatorul român de curierat Sameday, printr-un acord de partajare a riscului cu Banca Transilvania (BT). În cadrul acordului, BT acordă un împrumut de 25,3 milioane de euro pentru susținerea planului de investiții pe termen mediu al Sameday.

BERD își asumă 65% din riscul de credit al BT în această tranzacție. Colaborarea subliniază angajamentul BERD și BT de a sprijini creșterea companiilor românești, în special prin concentrarea pe finanțarea soluțiilor inovatoare și digitalizarea serviciilor.

Cumpără 2.500 de noi automate

Sameday oferă servicii de livrare în 24 de ore, inclusiv livrare și returnare prin easybox (ansamblu de sertare încuiate). Investiția BERD și a BT va permite extinderea rețelei de automate Sameday în România, Ungaria și Bulgaria, adăugând 2.500 de automate noi în zonele urbane și rurale.

Cererea de livrare fără contact către automatele easybox a crescut datorită comodității livrării coletelor în locker, iar preferințele oamenilor s-au schimbat în timp. Potrivit celor mai recente studii realizate de Sameday în România, serviciul de livrare și returnare easybox este utilizat de 86% dintre cumpărătorii online din zonele urbane.

În ceea ce privește preferințele pentru metodele de livrare, 48% dintre respondenți indică easybox, în comparație cu 28% livrarea la domiciliu deoarece automarele sunt disponibile permanent și se află la o distanță de 5 minute de mers pe jos în orașele din România.

Această metodă de livrare este mai eficientă atât pentru comercianții online, cât și pentru consumatori și are un impact mai mic asupra mediului înconjurător. Extinderea rețelei de automate Sameday va permite livrări mai ieftine și mai sustenabile de comerț electronic în țară, avantajând consumatorii și afacerile locale din România, Ungaria și Bulgaria care vând online.

Primul operator local extins în regiune

Sameday operează 4.960 de lockere easybox în cele trei țări în care activează. Este prima companie de curierat din România care s-a extins regional, situându-se printre principalii jucători din segmentul său de piață. Compania dispune de 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată.

Sameday face parte din Dante International, comerciant online din România care operează platforma de comerț electronic eMAG, cu filiale în Ungaria și Bulgaria. Susținerea creșterii sectorului privat este una dintre prioritățile cheie ale activității BERD în România. Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro în 517 proiecte în țară. Cea mai mare parte a proiectelor au fost în sectorul privat.

BT este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piață de 20%, 4 milioane de clienți, 9.000 de angajați și 500 de sucursale în 180 de locații. Valoarea mărcii BT a depășit pragul de 500 milioane dolari. Principalii săi competitori naționali sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Peste 15.000 de abonamente sunt deja achiziționate pentru Electric Castle 2024 încă de la finalul ediției din această vară, care a marcat un record de audiență în istoria evenimentului: 232.000 de participanți.

15.000 de abonamente cumpărate la Electric Castle

Articolul următor

Obiectivul ministrului Energiei, Sebastian Burduja: securitatea energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share