Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Casa Laszloffy devine centru expozițional

Municipalitatea din Gherla a prezentat imagini cu lucrările de reabilitare a Casei Laszloffy, care se ridică la peste 2 milioane de euro.
Schimbarea funcțiunii în centru muzeal se armonizează cu arhitectura clădirii | Foto: Ovidiu Drăgan

Monumentul istoric din Gherla în care funcționa Clubul Tineretului se transformă în complex cultural și expozițional.

Municipalitatea din Gherla a prezentat imagini cu lucrările de reabilitare a Casei Laszloffy, care se ridică la peste 2 milioane de euro. Imobilul va deveni un centru destinat culturii, dar și expozițiilor, a precizat primarul Ovidiu Drăgan.

Lucrările prevăzute vizează restaurarea clădirii în ansamblul ei (inclusiv finisaje interioare și exterioare) și a componentelor artistice exterioare și interioare: consolidare și refacere a unor elemente structurale deteriorate sau lipsă.

Proiectul de la Casa Laszloffy a prevăzut și demolarea elementelor parazitare ce distrug sau deformează conformarea spațială, funcțională și artistică a ansamblului original, cu schimbarea funcțiunii în centru muzeal ce se armonizează cu arhitectura clădirii.

Clădirea de pe str. 1 Decembrie, de lângă Liceul Teoretic Ana Ipătescu, a fost, înainte de Revoluție, Clubul Tineretului. Apoi a funcționat ca bar de zi, sală de repetiții de dansuri populare sau pentru antrenamente de sport.

Proiectul respectă vechea arhitectură, însă combinată cu elemente de modernitate și utilitate publică. Casa Laszloffy a fost construită în sec. XVIII, fiind reprezentativă pentru curentul baroc civil din Transilvania. În trecut aici au funcționat un gimnaziu armenesc și un muzeu de istorie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ziua plăcintelor la Săliștea

Articolul următor
Un avans fabulos a fost realizat de companiile Strabag și Geiger pe Autostrada Transilvania (A3), lotul Chețani - Câmpia Turzii.

Autostrada Mureș – Cluj, gata de inaugurare. “Termen estimativ: 20 decembrie”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share