Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Mureș – Cluj, gata de inaugurare. “Termen estimativ: 20 decembrie”

Un avans fabulos a fost realizat de companiile Strabag și Geiger pe Autostrada Transilvania (A3), lotul Chețani - Câmpia Turzii.
Specialiștii în infrastructură consideră că ritmul de lucru de pe acest lot este unul foarte accelerat | Foto: Marton Kodok

Șoseaua de mare viteză de 15 km dintre cele două județe va fi gata spre sfârșitul anului, după felul în care se derulează execuția pe șantier.

“Un avans fabulos a fost realizat de companiile Strabag și Geiger pe Autostrada Transilvania (A3), lotul Chețani – Câmpia Turzii. Continuă asfaltările pe lotul Strabag – Geiger, deși vedem asfalt aproape complet. Mai sunt multe de rezolvat în zona nodului Chețani. Sunt parapeți pe zone întinse, se asfalta podul de la Hădăreni, pe calea Mureș – Cluj.

Cealaltă cale e deja asfaltată, zona rosturilor, spartă; urmează montarea rosturilor. Se fac lucrări de amenajare a albiei râului Arieș în zona Hădăreni, se hidroizolează podul peste Arieș. Sub pasajul de la Luna era forfotă mare, vor să închidă zona respectivă cât mai repede. În general, șantierul arată foarte îngrijit. Termen estimativ de dare în trafic: 20 decembrie”, a relatat Marton Kodok, membru al Asociației Pro Infrastructură (API).

Conform API, asocierea Strabag – Geiger are capacitatea tehnică, financiară și de management ca să finalizeze cei 15,7 km dintre Câmpia Turzii și Chețani până în decembrie anul acesta, față de august 2024, potrivit contractului.

Un avans fabulos a fost realizat de companiile Strabag și Geiger pe Autostrada Transilvania (A3), lotul Chețani – Câmpia Turzii.  

Mesaj către antreprenori: “Graba strică treaba”

“Strabag și Geiger au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen. Cei doi constructori s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă, acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.
Umblă vorba prin târg că se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională, însă noi i-am îndemna pe politicieni să nu forțeze nota, iar pe antreprenori să nu cadă (ca alții, vezi A7 Centura Bacău) în capcana grabei care strică treaba doar ca să dea bine la televizor.
Felicitări managerilor, inginerilor și muncitorilor “simpli” ai Strabag, Geiger și ai subcontractorilor lor. Le dorim spor la bună treabă pe ultima sută de metri. În scurt timp municipiile Târgu Mureș și Cluj-Napoca vor fi legate cu 113 km pe Autostrada A3 între Ungheni și Nădășelu”, a rezumat API.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Municipalitatea din Gherla a prezentat imagini cu lucrările de reabilitare a Casei Laszloffy, care se ridică la peste 2 milioane de euro.

Casa Laszloffy devine centru expozițional

Articolul următor
Am redeschis circulației str. Andrei Mureșanu, din Bistrița, acolo unde a fost turnat ultimul strat de asfalt și au fost realizate marcajele definitive.

MIS Grup a redat circulației o arteră din Bistrița

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share