Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ziua plăcintelor la Săliștea

După ce la finalul lunii octombrie, comuna Săliștea din județul Alba a fost gazda unui târg de toamnă de animale mici, porumbei și păsări de rasă, la mijlocul lunii noiembrie organizează Ziua plăcintelor la Cioara, un eveniment înscris în efortul local de păstrare a tradițiilor locale, atât a celor gastronomice, cât și a celor religioase. Astfel, în 12 noiembrie locuitorii comunei se alătură Primăriei și Consiliului Local Săliștea, parohiilor ortodoxe din Săliștea și Tărtăria în organizarea primei ediții a expoziției de plăcinte, cu ocazia începerii Postului Crăciunului.

Expoziția și degustarea preparatelor cu diverse umpluturi are loc în curtea și în incinta Căminului Cultural „Călin Julescu” din comuna Săliștea.

Expozanții au preparat plăcinte din ingredientele personale

Reprezentanții Primăriei Săliștea au adus argumente pentru organizarea evenimentului prin efortul colectiv al comunei, iar participanții s-au întrecut în diversitatea formelor și umpluturilor, dar și a modului de prezentare.

„Manifestarea are ca scop păstrarea tradițiilor religioase și culinare strâns legate de lăsarea postului. Rețete de clătite și plăcinte de tot felul, vechi și noi, din Săliștea, Tărtăria, Săliștea Deal și Mărgineni vor fi transmise generațiilor viitoare ca o zestre culinară a localităților noastre.

Totul se va oferi în mod gratuit publicului prezent. Credem că ingredientele necesare pentru multitudinea de feluri de plăcinte și clătite nu constituie un efort fizic și financiar pentru familiile care vor să participe cu exponate.

Postul Crăciunului trebuie să ne facă mai buni, mai iertători și mai milostivi. Primăria oferă în mod gratuit tuturor participanților, vin, apă, suc și le pune la dispoziție mese, bănci, corturi, lemne pentru cei care vor să vină cu sobe pentru gătit la fața locului. Manifestarea se vrea una locală din punct de vedere al exponatelor. Nu se acceptă plăcinte sau clătite cu carne”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DS Smith Paper Zărnești se implică în educația ecologică a copiilor

Articolul următor
Municipalitatea din Gherla a prezentat imagini cu lucrările de reabilitare a Casei Laszloffy, care se ridică la peste 2 milioane de euro.

Casa Laszloffy devine centru expozițional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share