Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pierderile de apă din reţeaua municipiului Sfântu Gheorghe vor fi monitorizate digital

La nivelul municipiului Sfântu Gheorghe, operatorul regional Gospodăria Comunală SA  a încheiat recent un nou contract, în valoare totală de 727.456,52 lei, în vederea implementării unui sistem digital de monitorizare și prognoză care va ajuta la identificarea pierderilor din rețeaua de alimentare cu de apă potabilă.

Sistemul este unul complex, care va ajuta la colectarea datelor legate de rețeaua de apă. Concret, soluția software le va permite inginerilor să vizualizeze rețeaua de apă a orașului sub forma unei hărți ușor de utilizat. De asemenea, va furniza în timp real date privind cantitatea de apă utilizată într-o anumită zonă, iar prin utilizarea arhivei bazei de date se va putea observa, de exemplu, dacă o creștere aparent nejustificată a consumului ar putea indica spargerea unei conducte, reducând astfel pierderile de apă din rețea (pierderile de apă sunt dificil de identificat cu ochiul liber atunci când plouă iar asfaltul este umed, spre exemplu).

Kozsokár Attila, director general Gospodărie Comunală SA

„Reclamațiile pe care le primim cel mai des sunt legate de pierderile de apă. Subliniem de fiecare dată că locuitorii trebuie să suporte doar costurile pierderilor care apar după contorul propriu sau după contorul principal din casa scării. Toate pierderile de apă care apar înaintea contorului principal sunt suportate de noi. Cineva spunea că dacă nouă ne cresc costurile, vor avea de suferit consumatorii, și avut dreptate, în sensul că prin pierderile din rețea, pierdem și noi venituri, iar acei bani am putea să îi folosim în beneficiul consumatorilor. Acum facem încă un pas în direcția bună”, a declarat Kozsokár Attila, director general Gospodărie Comunală SA.

Sistemul digital de monitorizare a pierderilor de apă

În cazul lucrărilor care necesită sistarea furnizării serviciului într-o anumită zonă, software-ul va permite și determinarea modului în care oprirea apei potabile ar afecta cât mai puțini consumatori, respectiv identificarea acestora din urmă.

Soluția permite analizarea, proiectarea şi optimizarea sistemelor de distribuție a apei, precum și detectarea blocajelor și a potențialelor supraîncărcări. Conform contractului, termenul limită pentru implementarea sistemului este de 50 de zile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Două expoziții din Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov pot fi văzute până în decembrie

Articolul următor

Pe lacul Grebla, lângă Reșița s-a amplasat primul sistem fotovoltaic plutitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share