Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea de Vest din Timișoara a premiat excelența academică la Gala Premiilor UVT 2023

La Gala Premiilor UVT 2023 au  fost încununați cei mai entuziaști membri ai comunității academice timișorene. Evenimentul care a premiat excelența de la catedrele universitare a fost găzduit de Opera Națională Română din Timișoara.

Împreună, o comunitate a excelenței în cercetare și educație, dar și a pasiunii pentru artele spectacolului și artele vizuale, aceasta este comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara, toți cei care s-au regăsit în cadrul evenimentului anual special: Gala Premiilor UVT 2023, organizat în spațiul Operei Naționale Române din Timișoara.

Eveniment dedicat științelor, artelor și sportului, a beneficiat de aportul unor parteneri instituționali remarcabili ai Universității de Vest din Timișoara: BCR, CTP, Linde, FLEX, Eviden, NOKIA, ATOS, Unicredit Bank, Hamilton și MARSH, alături de Consiliul Județean Timiș.

Horațiu Mălăele a fost la Gala Premiilor UVT 2023

Momentul special de acordare a premiilor a primit un plus de strălucire artistică prin evoluția maestrului Horațiu Mălăele, dar și a talentaților studenți ai Facultății de Muzică și Teatru a UVT, care au susținut două momente muzicale. Prima piesă a fost compoziția Nu-i bai! din opereta Lăsați-mă să cânt! de Gherase Dendrino, interpretată de studenții Sorina Boboruta, Paula Harca, Anamaria Buturca, Mihai Cicu, Alexandru Ticula, Darius Gruita, cu acompaniamentul la pian oferit de lect. univ.  Siviana Cîrdu, clasa conf. univ. dr. Mariana Șarba. Au urmat apoi piesele Dance of the little dragon, de Anže Rozman, și Yellow single Line, de Gareth Mc Learnon, interpretate de Romanian Flute Ensemble, din componența căruia fac parte Romina Onișor, Tabea Bebeșelea, Katica Lazar, Riana Savu, Diana Rusu, Matilda Onț, Bella Moisa, Eduard Miclea, din clasa conf. univ. dr. Matei Ioachimescu.

Laureații Galei premiilor UVT 2023

Premiile acordate reflectă rezultatele anuale de excepție ale membrilor comunităţii academice din UVT din ariile știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte personalități sau instituţii. În cadrul galei au fost decernate zece premii, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, precum și patru premii speciale, pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest din Timișoara și pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

  • Lect.dr. Victor Ambruș  (Facultatea de Fizică) – Premiul „Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Știinţele Naturii
  • Conf.dr. Adara Blaga (Facultatea de Matematică și Informatică) – Premiul „Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică
  • Prof.dr. Mona Vintilă (Facultatea de Sociologie și Psihologie) – Premiul „Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale și Politice
  • Lect.dr. Sorina Doroga (Facultatea de Drept) – Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Ştiinţe Economice
  • Prof.dr. Georgiana Badea (Facultatea de Litere, Istorie și Teologie) – Premiul „Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste
  • Conf.dr. Matei Ioachimescu (Facultatea de Muzică și Teatru) – Premiul „Nicolae BOBOC” pentru Arte și Sport
  • Monica Brihan (Sef Serviciu UVT) – Premiul „Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT
  • Proiectele UVT câștigătoare ȋn competiția PNRR-I8, realizate de echipa formată din prof.dr. Oana Lobonț (Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor), CSIII.dr.  Gabriel Bușe (Facultatea de Fizică), lect.dr. Victor Ambruș (Facultatea de Fizică) – Premiul pentru „Inovare și Antreprenoriat”
  • Emanuel Rusu (student la Facultatea de Matematică și Informatică) – Premiul „Studentul Anului”
  • Prof. Dr. Mircea Mihăieș – Premiul „Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea

„Premiile anuale de excelență subliniază esența vieții academice: este vorba de angajamentul acestei comunități universitare față de valorile pe care și le-a asumat de-a lungul timpului. Premiile de excelență UVT poartă în ele simbolistica acestor valori: onestitatea, profesionalismul, respectul reciproc – valori importante pentru noi, esențiale în existența UVT. Îi felicit pe merituoșii premiați din cadrul acestei ediții și îi încurajez să persevereze în drumul pe care s-au consacrat, cel al performanței strălucite”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antreprenorul clujean Florin Bugnar a fost ales în funcția de vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie România – China (CCIRC).

Florin Bugnar, noul vicepreședinte al Camerei de Comerț România - China Cluj

Articolul următor

Brake-by-Wire. Sistem de frânare exclusiv electric de la ZF – viitorul pentru vehicule definite de software

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share