Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

George Lazăr: “OMV Petrom și Romgaz vor investi 4 miliarde € în Neptun Deep”

Secretarul de stat în Ministerul Energiei a dezvăluit amploarea proiectului de la Marea Neagră, în cadrul conferinței „Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor” de la Sibiu.

“Proiectul Neptun Deep este un rezultat al colaborării Ministerului Energiei cu doi dintre cei mai mari jucători naționali în domeniu, OMV Petrom și Romgaz. Aceste companii vor aloca fonduri de până la 4 miliarde de euro în exploatarea resurselor de gaze naturale de la Marea Neagră, respectiv cele două perimetre, Domino și Pelican Sud, pe o suprafață de 7.520 mp.

Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor include 10 sonde, trei sisteme de producție submarine și conductele colectoare asociate, o platformă offshore, conducta principală de gaze și o stație de măsurare a gazelor.

Proiectul va funcționa la cele mai înalte standarde de siguranță și va respecta principiul protecției mediului. În 2027 este programată să înceapă exploatarea, iar acesta va aduce siguranță energetică României, dar și oportunități economice întregii țări. Iată că România reușește să se dezvolte într-un ritm alert în sectorul energetic”.

GEORGE LAZĂR

Aduce o vastă experiență și expertiză în domeniul energetic și al politicilor publice. Ca secretar de stat, joacă un rol crucial în dezvoltarea și implementarea strategiilor energetice pentru viitorul României. Ministerul Energiei are o responsabilitate esențială în asigurarea securității energetice și promovarea surselor de energie durabilă în țară. Prin prezența lui George Lazăr la conferința de la Sibiu, participanții au ocazia de a înțelege mai bine direcțiile strategice ale politicii energetice din România.

Revista Transilvania Business organizează, în 16 noiembrie, conferința “Industria energiei. Energia industriei. Energia investițiilor”, la Hotelul Hilton din Sibiu. Participanții dezbat evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din Uniunea Europeană, precum și o serie de problematici, grupate în trei teme principale: investiții; provocări pentru industrie; eficiență energetică și consum rațional. Participă reprezentanți ai autorităților, ai companiilor din industrie și ai unor asociații de profil. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul energiei: “Discutăm cu investitori din Coreea, Japonia, Israel pentru Tarnița-Lăpuștești”

Articolul următor

Lipsa proiectelor de investitii majore în energie din Transilvania - un efect (doar) al lipsei surselor de energie regenerabilă?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share