Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vlad Ciobanu: Eficiența energetică, foarte importantă la o construcție

Despre eficiența energetică a clădirilor a vorbit în cadrul Conferinței „Industria Energiei. Energia Industriei. Energia Investițiilor”, organizată  joi, 16 noiembrie 2023, la Hotel Hilton Sibiu, de Transilvania Business, Vlad Ciobanu, fondatorul ZECAPH.

Vlad Ciobanu este o figură de marcă în domeniul eficienței energetice și al sustenabilității. Aportul său în dezvoltarea soluțiilor pentru economisirea de energie și în promovarea unor practici mai durabile este deosebit de valoros.

Ca fondator al ZECAPH, el aduce soluții inovatoare pentru a face casele noastre mai eficiente energetic și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Cu o perspectivă asupra viitorului energiei și a locuințelor noastre, Vlad Ciobanu inspiră schimbări pozitive și durabile.

În cadrul conferinței acesta a vorbit cu exemple concrete despre casele pasive, despre eficiența energetică și despre responsabilitatea proiectanților și constructorilor.

„Am făcut foarte multe teste, la foarte multe clădiri, pentru a le reduce consumul de energie electrică, de a identifica problemele. Atât la clădirile mici cât și la clădirile mari există această problemă”, a precizat Vlad Ciobanu.

Acesta a constatat că în Construcții se duce 40% din consumul de energie. Cea mai mare parte pentru încălzirea sau răcirea clădirilor.

Apel la responsabilitate

În România, 80% dintre clădiri nu sunt eficiente energetic.

„Cu cât ținem mai mult căldura în casă, cu atât casa este mai eficientă. Focusul ar trebui să fie în primă fază pe conservarea de energie”, susține specialistul.

El a observat că 30-40% din populație nu își poate încălzi în totalitate locuințele.

O problemă este legată de montajul incorect al izolației.

Vlad Ciobanu face un apel la responsabilitate pentru proiectanți și constructori care proiectează și construiesc clădiri și ansambluri rezidențiale.

Specialistul a încheiat cu o întrebare: Oare chiar contează eficiența energetică?

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dumitru Chisăliță: România are nevoie de nou model energetic. Am semnat un parteneriat pentru a combate sărăcia energetică

Articolul următor
Cei peste 200 de participanți au dezbătut provocările existente dintotdeauna în industria HR, cât și pe cele emergente. 

200 de participanți la HR Summit Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share