Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-au acordat premiile Tranzit de eficiență în transportul privat de persoane

Revista afacerii de transport și logistică Tranzit a decernat premiile pentru eficiență în transportul de persoane în 2022, celor mai performanți operatori. Premierea a avut loc cadrul Galei Premiilor Tranzit 2023, organizată în 9 noiembrie la Cluj-Napoca.

Potrivit traficmedia.ro, laureații  premiului pentru eficiență în transport privat au fost Tabita Tour și Livio Dario.

De asemenea, a fost acordat și un premiu pentru transport urban, care i-a revenit Companiei de Transport Public SA Cluj-Napoca.

Criteriile alese de Tranzit au fost pentru desemnarea câștigătorilor au fost datele financiare ale companiilor de transport, înregistrate în anul fiscal 2022. De asemenea, au fost luate în considerare cifra de afaceri a companiilor de transport, profitul obținut, activele deținute, precum și balanța dintre creanțe și datorii.  Toate aceste date au fost raportate și la rezultatele obținute în anul 2021. În acest fel, a putut fi apreciată corect evoluția activității de transport din punct de vedere financiar-contabil. Au fost luați în calcul și alți indicatori financiari specifici, precum EBITDA, EBIT, profit operaţional, înclusiv volumul lichidităților curente sau venitul per angajat.

Tranzit a ales să acorde două categorii de premii

Având în vedere nivelul înalt de dezvoltare a transporturilor de convenție din ultima perioadă, organizatorii au decis – la fel ca la ediția anterioară – să acorde două categorii de premii operatorilor privați, după segmentul principal de activitate.

Transport Național Curse de Convenție

Cel mai eficient operator în 2022 la categoria Transport Național Curse de Convenție a fost desemnat compania Livio Dario, din Alba. În analizarea profitului net obținut de operatorul din Alba cei de la Tranzit au observat că acesta fost mai mic decât cel al companiei Dan Șepși Transport din Prahova, căreia i-a fost acordat premiul al II-lea. Acest operator a încheiat și anul trecut cu rezultate financiare remarcabile, însă câștigătorul Livio Dario a convins prin evoluția remarcabilă față de anul 2021.

Premiul al treilea a revenit operatorului din Sibiu Crăciun Trade.

Continental Fast Line din Argeș a ocupat locul al patrulea.

Transport Național și Internațional de Pasageri

La categoria Transport Național și Internațional de Pasageri Tabita Tour, din Bistrița-Năsăud și-a adjudecat trofeul pentru cel mai eficient operator în 2022. Compania a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri (cu 10% mai mult decât în 2021) și creșteri pe toți ceilalți indicatori importanți.

Premiul al II-lea a fost acordat companiei sucevene Tarsincom.  Premiul al III-lea a fost acordat ex aequo anul acesta. Laureații au fost CDI Transport București și Teișa Travel Iași.

Transmixt Sibiu și Fany Prestări Servicii, din Cluj au fost între finaliștii acestei categorii, cu rezultatele bune obținute în anul 2022.

Transport urban de pasageri

Cel mai eficient operator de transport urban a fost și în acest an Compania de Transport Public SA Cluj-Napoca. CTP Cluj-Napoca a împărțit  podiumul de Tursib, care a obținut Premiul al II-lea și CTP Iași cu Premiul al III-lea.

RATBV și CTP Arad au fost între finaliștii acestei categorii.

„Este adevărat că la aceasta ultimă categorie contează mult și sprijinul pe care operatorii îl primesc de la administrațiile locale, dar, până la urmă, managementul ia deciziile cu banii pe care îi are la dispoziție. Așa că am ales să păstrăm și aici aceleași criterii de evaluare ca la transportul privat” au menționat organizatorii , potrivit traficmedia.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Idea Bank, parte a grupului Banca Transilvania, devine Salt Bank și va fi “prima bancă 100% digitală made in Romania

BT transformă Idea Bank în Salt Bank

Articolul următor

Proiectul de cercetare LUKAS și rezultatele sale, prezentat de Bosch

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share