Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT transformă Idea Bank în Salt Bank

Idea Bank, parte a grupului Banca Transilvania, devine Salt Bank și va fi “prima bancă 100% digitală made in Romania

Aceasta va fi prima bancă digitală creată în România, susțin reprezentanții grupului financiar-bancar clujean.

Idea Bank, parte a grupului Banca Transilvania, devine Salt Bank și va fi “prima bancă 100% digitală made in Romania”, potrivit conducerii BT. “La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezonează cu noi, oamenii de aici. Este un nume care vorbește despre ambițiile noastre.

Avem curajul de a inova azi pentru a fi mai buni mâine și suntem hotărâți să dezvoltăm o bancă sigură și de încredere pe termen lung”, a afirmat directorul general al Salt Bank, Gabriela Nistor.

Salt Bank a ales Engine by Starling pentru platforma sa bancară de tip Software as a Service, parteneriat supus aprobării de către autoritatea de reglementare și supraveghere din Banca Națională a României. Platforma bancară bazată pe cloud va permite Salt Bank să deservească piața din România cu o gamă completă de servicii bancare digitale.

“La Engine, scopul nostru este să aducem platforma noastră modernă de banking companiilor de servicii financiare din întreaga lume. Salt Bank împărtășește viziunea noastră pentru un banking mai bun. Împreună plănuim să creăm cele mai bune experiențe clienților din România”, a declarat Sam Everington, CEO al Engine by Starling.

Salt Bank își va începe activitatea în 2024. Idea Bank a fost a treia bancă achiziționată de BT, în 2021, după Bancpost (2018) și Volksbank România (2015). BT este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar.

Are 20% cotă de piață, peste 4 milioane de clienți, 10.000 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități. Valoarea brandului BT a depășit pragul de 500 de milioane de dolari și a intrat în top 300 în Brand Finance Banking 500 2023. De asemenea, este în Top 10 Strongest Banking Brands Worldwide, cu un brand rating AAA+. Principalii săi competitori în România sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Camera de Comerț Italiană Pentru România, Ambasada Italiei și mediul de afaceri italian s-au întâlnit cu Secretarul de Stat Luca Niculescu pentru a analiza aderarea României la OCDE

Articolul următor

S-au acordat premiile Tranzit de eficiență în transportul privat de persoane

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share