Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Italiană Pentru România, Ambasada Italiei și mediul de afaceri italian s-au întâlnit cu Secretarul de Stat Luca Niculescu pentru a analiza aderarea României la OCDE

Secretarul de stat din cadrul MAE, Luca Niculescu, Coordonatorul Național pentru procesul de aderare a României la OCDE, a participat joi, 16 noiembrie, la întâlnirea cu Camera de Comerț Italiană pentru România (CCIpR), Ambasada Italiei la București și mediul de afaceri italian, organizată la București, la sediul central al Grupul Generali România.

La această întâlnire a fost prezentă o delegație italiană formată dintr-un grup de companii italiene prezente în România. Delegația a fost coordonată de ambasadorul Italiei în România, Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni și președintele (CCIpR) Roberto Musneci. La dezbatere a participat și Lara Tassan Zanin, șeful biroului român al European Investment Bank.

Aderarea României la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)

În cadrul întâlnirii pe marginea agendei stabilite, Secretarul de stat Luca Niculescu a reconfirmat importanța aderării României la OCDE și a prezentat evoluția acestui proces până la acest moment. De asemenea, a prezentat relevanța implicării mediului de afaceri italian în pregătirea pentru aderare, subliniind beneficiile pe care aceasta le are, precum și principalele provocări cu care se confruntă România la acest moment.

Procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică reprezintă un pas important spre dezvoltarea economică și adaptarea la valorile și principiile care conduc la o mai mare prosperitate în țară. În cadrul dezbaterii, au fost evidențiate progresele înregistrate de România până în prezent și modul în care comunitatea de afaceri italiană din România poate fi implicată (și contribuie) la acest efort important.

Subiecte importante la întâlnirea cu Camera de Comerț Italiană Pentru România

Ambasada Italiei la București și mediul de afaceri italian au adresat o serie de întrebări menite să clarifice puncte relevante în concordanță cu acțiunea comitetelor tehnice OCDE care urmează să desfășoare multiple vizite în România. Întrebările au vizat spectrul transparenței publice, al guvernanței corporative, al infrastructurii, al forței de muncă și al mediului înconjurător.

Secretarul de Stat Luca Niculescu

Secretarul de Stat Luca Niculescu a evidențiat ponderea pe care comunitatea de afaceri italiană o are în acțiunea de răspândire și conștientizare a importanței Aderării României la OCDE.

„Am discutat in această dimineață cu membrii camerei de Comerț Italiene in România despre aderarea la OCDE. Sunt multe firme italiene prezente aici si, evident, mult interes din partea oamenilor de afaceri italieni pentru aderarea noastră la această organizație. Am vorbit despre cât de intens este ritmul procesului – am primit deja 15 misiuni de evaluare, ne mai așteaptă aproximativ 10 in următoarele săptămâni, plus audierile care au început in Comitetele OCDE, unde experții români răspund întrebărilor puse de reprezentanții statelor membre ale OCDE.
După prezentare, a urmat dialogul, pe multe subiecte: mediu și digitalizare, transparență administrativă, reforme în procesul de guvernare, infrastructură etc. Am vorbit despre modul în care aderarea la OCDE va aduce îmbunătățiri in aceste domenii, așa cum s-a întâmplat și in statele care au intrat înaintea noastră în organizație” a scris Secretarul de Stat Luca Niculescu pe pagina sa de socializare.

CCIPR, prin președintele Roberto Musneci, l-a asigurat pe secretarul de stat Luca Niculescu de angajamentul maxim din partea Consiliului de Administrație în procesul de conștientizare a întregii comunități de afaceri italiene cu privire la avantajele care decurg din apartenența României la OCDE.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liceul german F. Schiller din Oradea, reabilitat prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027

Articolul următor
Idea Bank, parte a grupului Banca Transilvania, devine Salt Bank și va fi “prima bancă 100% digitală made in Romania

BT transformă Idea Bank în Salt Bank

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share