Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studenții din Timișoara și Cluj-Napoca premiați la Concursul Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor

O echipă alcătuită din cadre didactice și studenți ai Facultății de Mecanică de la Universitatea Politehnică Timișoara s-a întors victorioasă de la etapa finală a Concursului Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof.univ.dr.ing. Constantin Ghiulai”, secțiunea Automotive CAD Catia, desfășurată la București. De asemenea, studenții Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică din cadrul UTCN, au fost și ei premiați la Concursul International Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor, secțiunea Dinamica autovehiculelor, ediția a IX-a, 2023.

Sursa foto: Opinia Timișoarei

Universitatea Politehnica Timișoara

Echipa de la Politehnica timișoreană a fost alcătuită din studenții Sergiu Faluvegi, anul IV AR, care a obținut și premiul I la probele individuale, Andrei Nicola, anul III AR, și Marian Cristian Mora, anul III AR, coordonați de as.drd.ing. Andrei Tiberiu Borborean.  Ei s-au clasat pe primul loc în clasamentul pe universități.

Concursul studențesc s-a desfășura pe două secțiuni: Dinamica autovehiculelor și  Automotive CAD – CATIA V5.

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca

Domokos Ádám a obținut premiul I la individual, iar echipa formată din Domokos Ádám, Dănuț Bogdan, Mihai Cocos s-au clasat pe locul al II-lea pe echipe. Meritorie este și clasarea pe locul al IV-lea a lui Dănuț Bogdan la individual.
Mentorii echipei de studenți au fost Prof.dr.habil.ing. Adrian Todoruț, Conf.dr.ing. Nicolae Cordoș și Asist.drd.ing. Irina Duma. Aceștia au pregătit echipa de studenți ai anului IV din cadrul Departamentului Autovehicule Rutiere și Transporturi, Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică a UTCN.

Finala celei de-a a IX-a ediții a concursului a fost disputată între 31 de studenți provenind de la 11 universităţi.

Concursul Internațional Studențesc de Inginerie a Autovehiculelor „Prof.univ.dr.ing. Constantin Ghiulai”

Competiția studențească s-a desfășurat în paralel și sub egida celei de-a XXXIII-a ediții a Congresului Internaţional al Societăţii Inginerilor de Automobile din România (SIAR) – ESFA 2023 (Economicitatea, Securitatea și Fiabilitatea Autovehiculelor). Competiția a fost organizată cu sprijinul Universităţii Politehnica București, sub patronajul Societăţii Inginerilor de Automobile din România, SIAR, cu sprijinul universităţilor care au în oferta de studii superioare de licenţă şi masterat profile în domeniul ingineriei autovehiculelor, precum şi cu aportul agenţilor economici de profil.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Convenția Europeană a Spitalelor CONVEHO de la Bruxelles, prima ediție

Articolul următor

Timișoara Food Summit 2023 reunește agricultura, industria alimentară, industria de băuturi, retail și HoReCa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share