Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial a vândut 5% din fosta Bancă Feroviară

BRK Financial Group (BRK) a anunțat că a semnat un contract pentru vânzarea unui pachet de 10.524 de acțiuni ale TechVentures Bank (TVB), cu 4,3 milioane lei

Portofoliul casei clujene de brokeraj se reduce astfel la sub jumătate din deținerea inițială.

BRK Financial Group (BRK) a anunțat că a semnat un contract pentru vânzarea unui pachet de 10.524 de acțiuni ale TechVentures Bank (TVB), cu 4,3 milioane lei, conform Goldring. Acesta reprezenta 5% din capitalul social al TVB. După finalizarea tranzacției, deținerea BRK Cluj în TVB se reduce la 7.471 de acțiuni.

BRK a devenit acționar al TVB Bank în august 2021, preluând o participație de 9,86% din capitalul social. TVB, fosta Bancă Comercială Feroviară (BCF), a fost achiziționată de la Valer Blidar de către antreprenorul din sectorul IT Olimpiu Bălaș. BRK are o capitalizare de 54 milioane lei. Acțiunile BRK s-au apreciat cu 41% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacții de 24 milioane lei.

La începutul anului, BRK informa Bursa de Valori București (BVB) despre un contract de credit de 1 milion de euro încheiat cu TVB. Banca apărea în calitate de finanțator, iar BRK, în cea de împrumutat. Termenul de restituire a fost fixat pentru 15 ianuarie 2024.

Valer Blidar, proprietarul uzinei Astra Vagoane Arad, a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la BCF către Olimpiu Bălaș, care deținea compania New Business Dimensions. În urma schimbării acționariatului, în 2020, BCF a fost redenumită TVB. În 2021, TVB avea active de 737 milioane lei și 12 sucursale. În 2022, BRK a contractat o finanțare de 22 milioane lei de la CEC Bank, pentru dezvoltarea sa strategică.

Tranzacția a fost prima de tip business development acordată BRK după perioada pandemică, într-un context dificil cauzat de conflictul militar din Ucraina. BRK este una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România, fiind înființată inițial ca Broker Cluj. Cel mai mare acționar individual este SIF Muntenia (18,4%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează o premieră în inovației prin integrarea la Spitalului Humanitas din Cluj (SHC) a celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală, în urma unei investiții de 2 milioane de euro.

SĂNĂTATE. Spitalul Humanitas din Cluj și-a adus robot de 2 milioane €

Articolul următor
Heavent Festival Awards

Festivalul Untold, câștigător la Heavent Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share