Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SĂNĂTATE. Spitalul Humanitas din Cluj și-a adus robot de 2 milioane €

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează o premieră în inovației prin integrarea la Spitalului Humanitas din Cluj (SHC) a celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală, în urma unei investiții de 2 milioane de euro.

Suita este formată din sistem de imagistică robotică mobilă, augumentare virtuală, neuronavigație și chirurgie robotică.

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează o premieră în inovațieiprin integrarea la Spitalului Humanitas din Cluj (SHC) a celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală, în urma unei investiții de 2 milioane de euro.

Este vorba despre o suită formată din sistemul de imagistică robotică mobilă, augmentare virtuală, neuronavigație și chirurgie robotică Brainlab, cu ajutorul căreia se pot efectua intervenții chirurgicale minim invazive de înaltă complexitate pentru afecțiuni ale coloanei vertebrale și patologii cerebrale.

SHC este singurul centru din România care deține această tehnologie, iar la nivel european sunt 20 de proiecte de acest calibru. „Inovația, avansul tehnologic și digitalizarea sunt esențiale în îmbunătățirea activității medicale și obținerea performanței. Apetitul MedLife în această direcție este în continuă creștere de la un an la altul.

În urmă cu cinci ani am realizat, pentru prima dată în România, o operație pe creier 360 VR, transmisă live. Acum, prin această investiție, ne bucurăm să punem România pe harta centrelor de referință la nivel regional și chiar european în domeniul neurochirurgiei”, a declarat Dorin Preda, director executiv al MedLife Group.

Suita de echipamente Brainlab aflată în dotarea SHC este formată din sistemul de imagistică tridimensională intraoperatorie Loop-X, sistemul de neuronavigație Curve și brațul robotic Cirq. Acest ansamblu, prin componentele sale, permite aplicarea unor tehnici chirurgicale care nu ar fi posibile în neurochirugia clasică.

Echipa SHC folosește sistemul robotic în abordarea cazurilor complexe de tumori ale coloanei vertebrale și în sfera diformităților, apanajul chirurgiei spinale asistate robotic. În aceste situații, sistemul de imagistică permite scanarea tridimensională în timp real, oferind date imagistice de înaltă calitate chiar în timpul operației.

„Am implementat acest sistem robotic de ultimă generație, care ne oferă mai multă precizie în abordarea patologiei spinale extrem de complexe. Acuratețea intervențiilor chirurgicale crește, rata complicațiilor scade drastic, iar aceste aspecte contribuie la îmbunătățirea calității vieții pentru pacienții noștri”, spune Tiberiu Maior, medic primar neurochirurgie la SHC.

SHC deține și ochelari de realitate augmentată și simulare. Aceștia permit o „călătorie” în interiorul corpului uman și vizualizarea directă a patologiei înainte de intervenția chirurgicală, prin navigarea hărții generate 3D de sistemul Brainlab din investigațiile CT sau RMN realizate înainte de operație. Medicul poate planifica precis intervenția, iar pacientul beneficiază de o înțelegere aprofundată a patologiei sale.

„Dacă în urmă cu niște ani ne uitam la filme SF care ne dezvăluiau tehnologii revoluționare ale viitorului, iată-ne ajunși într-o nouă eră în care roboții și realitatea augmentată se regăsesc și în sălile de operații din România, îmbunătățind calitatea actului medical”, adaugă Maior.

MedLife deține cea mai mare și mai complexă rețea de spitale private din România, cu 17 unități spitalicești în portofoliu, și continuă acțiunile de consolidare pe această divizie, având în plan, în perioada următoare, deschiderea noului spital Nord-Provita în București, a spitalului MedLife Medici’s în Timișoara și a unui spital de nișă în Craiova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sourcing Tour 2023 în România a pornit din județele Satu Mare și Maramureș

Articolul următor
BRK Financial Group (BRK) a anunțat că a semnat un contract pentru vânzarea unui pachet de 10.524 de acțiuni ale TechVentures Bank (TVB), cu 4,3 milioane lei

BRK Financial a vândut 5% din fosta Bancă Feroviară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share