Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sourcing Tour 2023 în România a pornit din județele Satu Mare și Maramureș

Delegația Sourcing Tour 2023 în România, organizată de Camera de Comerț Și Industrie Româno-Germană AHK România organizează un turneu de întâlniri ale firmelor germane cu potențiali furnizori (producători sau prestatori de servicii), explorarea oportunităților de achiziții și o mai bună cunoaștere a pieței românești.

Prima etapă s-a consumat în nordul țării, când delegația germană s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale din județele Satu Mare și Maramureș și ai comunității de afaceri din aceste județe. Inițiativa este organizată în numele Ministerului Federal al Economiei și Protecției Climei (BMWK), în colaborare cu Asociația Germană pentru Materiale, Achiziții și Logistică (BME) și cu sprijinul Camerelor de Comerț și Industrie din München, Frankfurt, Duisburg și Pfalz.

Domenii vizate de Sourcing Tour 2023 în România

Proiectul Sourcing Tour 2023 în România se concentrează în principal pe următoarele sectoare industriale: industria auto, prelucrarea metalelor, inginerie mecanică, inginerie electrică/electronică, materiale plastice/înveliș de cauciuc, textile tehnice, servicii IT și logistice, industria minieră și a materiilor prime și se adresează companiilor germane cu nevoi specifice de achiziții.

Întâlnirea AHK România cu comunitățile locale din Satu Mare și Maramureș

Scopul acestei delegații constă în facilitarea întâlnirii dintre comunitatea germană de afaceri din România cu cea locală. Prima întâlnire cu comunitățile din Satu Mare și Maramureș a dovedit valoarea acestei inițiative. În cadrul delegației din județele Maramureș și Satu Mare, președintele și directorul AHK România, Andreas Lier, resp. Sebastian Metz, s-au întâlnit cu autoritățile locale și regionale din cele două județe. S-a discutat mult despre importanța geo-strategică a regiunii, despre tendințele economice și de afaceri, despre oportunitățile pe care reprezentanții la vârf ai acestor două județe sunt dispuși sa le ofere businessului româno-german.

„Evenimentul nostru regional de la Satu Mare a fost un succes! Cei peste 80 de participanți, reprezentanți din industrie și din administrația publică locală și regională, s-au bucurat să ureze un călduros bun venit membrilor AHK veniți din toate colțurile țării pentru a-i cunoaște și a identifica noi oportunități de afaceri” au spus reprezentanții AHK România.

Prefectul Radu Roca alături de subprefecții Altfatter Tamás și Romeo Pop și directorul cancelariei, Radu Iancu, au primit delegația Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), respectiv Andreas Lier – președinte și Sebastian Metz – director general. De asemenea, au fost prezenți Dominik Volker, reprezentant Germany Trade&Invest (GTAI) și Iuliu Cadar, președintele Consiliului Director al DRW (Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest).

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca

Discuțiile au vizat în principal teme economice, o analiză a investițiilor germane în județul Satu Mare și a oportunităților de dezvoltare în contextul geografic strategic al județului nostru. Au fost prezentate principalele proiecte de investiții, în principal în infrastructura de transport dar și domeniile economice în care Satu Mare are o dezvoltare remarcabilă sau perspective sustenabile.
„Vă lansez o provocare și în același timp o rugăminte, pentru că ați venit în Satu Mare și vedeți realitățile economice și sociale la fața locului – avem rezultate și avem potential de dezvoltare. Am convingerea că veți deveni unul din principalii promotori ai județului nostru iar asta se va concretiza în noi investiții și noi parteneriate. Capitalul german este unul din principalele motoare ale economiei sătmărene iar prin reprezentativitatea dumneavoastră, putem continua cu success colaborarea economică”- a fost mesajul transmis de prefectul județului Satu Mare către președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Dincolo de întâlnirile cu reprezentanții administrațiilor publice locale, cele mai așteptate sunt sesiunile de networking si întâlnirile de afaceri B2B cu potențiali clienți noi, pentru care oamenii de afaceri germani care activează în România sunt așteptați să se înscrie pentru următoarele etape ale delegației Sourcing Tour 2023 în România.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oportunități pentru studenții care doresc să activeze în industria cimentului

Articolul următor
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează o premieră în inovației prin integrarea la Spitalului Humanitas din Cluj (SHC) a celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală, în urma unei investiții de 2 milioane de euro.

SĂNĂTATE. Spitalul Humanitas din Cluj și-a adus robot de 2 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share