Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stația de condiționare Corteva Afumați a produs 2 milioane de unități de semințe în România

Stația de producție a semințelor a companiei internaționale de agricultură Corteva Agriscience, situată în Afumați, județul Ilfov, a încheiat cu succes sezonul de producție agricolă din 2023.

Peste 2 milioane de unități de semințe de porumb și floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul următor la Afumați pe 11.000 ha. În acest an, au fost recoltați și sunt în curs de procesare 42 de hibrizi de porumb, 7 hibrizi de floarea-soarelui și un soi de soia.

La stația de la Afumați a Corteva Agriscience, hibrizii produși în România sunt procesați și utilizați pentru peste 20 de țări diferite din Europa, cu cel mai mare volum în România, Bulgaria, Polonia, dar și în Ucraina, Franța și Ungaria. În plus, în vara acestui an, au fost tratate 32.000 de unități de rapiță care alimentează în principal piața din România și Republica Moldova, contribuind la creșterea și dezvoltarea durabilă a agriculturii în aceste țări.

„Corteva investește constant in dezvoltarea capabilităților oamenilor și echipamente de ultimă generație la stația din Afumați. Angajamentul nostru se extinde la susținerea fermierilor români în atingerea rezultatelor optime din punct de vedere al productivității, prin valorificarea tehnologiilor inovatoare în România.

Echipa noastră dedicată vine cu o expertiză extinsă, cu un accent deosebit pe siguranța și protecția muncii, prin care asigură desfășurarea fiecărei operațiuni într-un cadru sigur pentru obținerea unor rezultate superioare”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Inaugurată în 2002, stația de condiționare de la Afumați reprezintă un simbol al inovației și excelenței în procesarea semințelor. Cu o investiție care depășește 74 de milioane de euro în cei 21 de ani de existență, unitatea de producție este echipată cu utilaje de ultimă generație, inclusiv sortere optice și mașini de tratare performante. Susținută de o echipă dinamică de aproximativ 300 de angajați permanenți și sezonieri, stația asigură un ciclu de producție fără probleme pentru hibrizii Pioneer.

Fabrica Corteva din Afumați este una dintre cele mai mari si moderne facilități de producție Corteva din lume, este cea mai mare stație de procesare a semințelor din România, producând semințe de porumb, floarea-soarelui, soia si rapiță cu tehnologii avansate pentru clienți de pe întreg teritoriul Europei, iar de curând și Asia.

Unitatea din Afumați folosește tehnologii avansate pentru a aplica semințelor de porumb și floarea-soarelui tratamente, care stimulează creșterea și sănătatea plantelor, oferind fermierilor soluții inovatoare și sustenabile. Cu o investiție suplimentară de 14 milioane de euro în 2021, fabrica și-a extins capacitatea de producție de semințe de floarea-soarelui, soia și rapiță, pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea fermierilor, la nivel național și internațional.

Această facilitare rămâne un simbol al investițiilor susținute, progresului tehnologic și dedicării colaborative, servind drept model global pentru producția modernă de semințe. Anual, Corteva Agriscience lansează în medie 10 hibrizi de porumb și floarea-soarelui pe piața din România, cu un ciclu de lansare foarte rapid. Un hibrid premium în portofoliul Corteva rămâne pe piață timp de maximum 5 sau 6 ani, după care este înlocuit pentru a oferi soluții adaptate nevoilor fermierilor în condițiile climatice în schimbare.

Corteva este o companie globală dedicată exclusiv agriculturii, care combină inovația de vârf în industrie, implicarea directă cu clienții și execuția operativă pentru a furniza soluții profitabile pentru cele mai urgente provocări ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obține o preferință de piață avantajoasă prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mix-ul echilibrat și global diversificat de semințe, produse și servicii pentru protecția plantelor și produse digitale.

Cu unele dintre cele mai recunoscute mărci din agricultură și o linie tehnologică bine poziționată pentru a stimula creșterea, compania este angajată să maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborând cu părțile interesate din întregul sistem alimentar pentru a-și îndeplini promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă, asigurând progresul pentru generațiile viitoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ferma de mere de la Doștat e unicat în România

Articolul următor
Proiectul extinderii terminalului plecări presupune mărirea sa cu 7.200 mp și a platformei de staționare a aeronavelor cu 9.000 mp. Noile spații vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generație. Vor fi realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe, una pentru cele interne. La finalizarea lucrărilor, va fi optimizată gestionarea fluxului de pasageri în intervalele aglomerate, la orele de vârf. Termenul de finalizare a extinderii este 10 februarie 2024. Valoarea contractului de finanțare este 365 milioane lei, din care cofinanțare UE de 129 de milioane. Lucrările de extindere a terminalului existent sunt concretizate de o asociere compusă din companiile Bog’Art, UTI și ACI Cluj.

Noua țintă a Aeroportului Cluj: 4 milioane de pasageri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share