Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încă un pas pentru traseele de cicloturism din regiunea Vest

Consiliul Județean Arad a dat, săptămâna trecută, avizul pentru scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate pentru realizarea traseelor de cicloturism din regiunea Vest.

Proiectul, intitulat „Cu bicicleta prin Vest – traseu cicloturistic”, este finanțat prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) – Componenta 11 – Turism și cultură, și are o valoare totală estimată de peste 700 de milioane de lei, fără TVA.

Lungimea totală a traseelor va fi de 1.729 de kilometri, ele parcurgând 4 județe: Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, cu CJ Timiș lider de proiect.

Două trasee în Arad

În Arad, proiectul prevede două trasee de cicloturism, legate unul de celălalt. Primul, pe traseul Secusigiu-Felnac-Zădăreni-Arad-Pecica-Semlac-Șeitin-Nădlac, iar cel de-al doilea pe partea stângă a Mureșului, de la Arad până la Săvârșin.

„Este un proiect interjudețean, care merge în paralel în toate cele patru județe implicate în ducerea lui la bun sfârșit. Astăzi, la Arad, am avizat scoaterea la licitație a Studiului de Fezabilitate pentru construirea acestor trasee. În primă fază, suma estimată pentru Studiul de Fezabilitate și celelalte documentații aferente este de 18.771.200 lei (fără TVA)”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Acesta este de părere că proiectul va impulsiona arădenii să acceseze mersul pe bicicletă în timpul liber, aceste trasee cicloturistice oferind posibilitatea cunoașterii întregii zone de vest a României.

„Estimăm o  dezvoltare a turismului velo, atât în Arad, cât și în Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. 1.729 de kilometri de trasee se vor afla la dispoziția celor pasionați. În Arad, vom avea două trasee, unul care va intra din Timiș, pe la Secusigiu până la Nădlac, iar celălalt va începe de la Arad, pe malul sudic al Mureșului, prin Fântânele, Frumușeni, Zăbrani, Lipova, până la Birchiș. De acolo, traseul se bifurcă: o parte spre Hunedoara, prin Săvârșin, iar cealaltă spre Făget, județul Timiș. Aceste trasee înseamnă facilitarea cicloturismului, îndemnul de a ne cunoaște județul și, totodată, o doză de sănătate pentru cei amatori de drumeție și de sport”, a adăugat președintele Consiliului Județean Arad.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

25 de milioane de euro pentru extinderea Terapia

Articolul următor
Hyper Drone poate zbura 75 de minute, cu 80 km/h și poate transporta 25 kg | Foto: OVES

Prima dronă românească de deminare, creată de o companie clujeană

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share