Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concert aniversar Metropol Group

Proiectul cultural „Bibliovibes” | #educultcentre oferă publicului un concert aniversar al trupei orădene Metropol Group, care va avea loc sâmbătă, 2 decembrie 2023, de la ora 19.00, la Teatrul Szigligeti din Oradea (Piața Regele Ferdinand I, nr. 6).

Metropol Group, fondată în 1968 la Oradea, s-a afirmat ca una dintre cele mai influente trupe de rock din anii ’70, apreciată în toată România pentru stilul său unic de hard rock cu influențe country. Această trupă a devenit un simbol al scenei rock transilvănene, răspândindu-și muzica dincolo de granițele regionale. Primul lor album, „Égig érhetne az ének” (Sunetul în zbor), lansat în 1978, a deschis drumul pentru alte trei albume de succes, până la încheierea perioadei active a trupei în 1987. Această serie de albume a marcat evoluția muzicală a trupei, fiecare aducând noi elemente stilistice și experimentale în repertoriul lor.

55 de ani de activitate

Trupa a trecut prin mai multe schimbări de componență de-a lungul anilor, formula actuală incluzând membrii Attila Virányi, András Orbán, Ferenc Szász, József Dobos și József Trendler. Aceste schimbări au adus mereu noi perspective și abilități în trupă, contribuind la diversitatea și adaptabilitatea sunetului lor. Pentru a marca 55 de ani de activitate, pe 2 noiembrie, trupa a lansat albumul „Metropol Group – 55 Years Of Rock”, un vinil produs de Moiras Records din Budapesta, orașul unde locuiesc acum câțiva dintre membri. Acest album este o celebrare a longevității și influenței lor în industria muzicală, oferind o retrospectivă a călătoriei lor artistice.

Înființată de Elekes Csaba, Sergiu Cornea, Tomory Pál, Vajda Tibor și Attila Virányi, ghidați de textierul Mátza Gyula și inginerul de sunet Dinók István, trupa Metropol Group a pus bazele unui stil muzical distinct ce a definit identitatea lor artistică. Schimbările de componență din 1971 și succesul la festivalul Siculus, urmate de o serie de concerte și premii semnificative, au consolidat statutul lor ca jucători cheie în scena rock transilvăneană, cu o influență crescândă în anii ’70 prin concerte, înregistrări de albume și numeroase distincții. Perioada anilor ’80 a adus provocări și noi membri, testând reziliența trupei inclusiv în fața supravegherii din partea securității și a turneelor anulate, dar, cu toate acestea, Metropol Group a rămas un nume respectat pe scena rock, continuând să-și mențină relevanța și pasiunea pentru muzică.

 

Intrarea pe bază de bilete gratuite

Intrarea la concert se face doar pe bază de bilete gratuite, disponibile la Asociația Szent László, Oradea, str. Jean Calvin nr.1, Marți – Vineri 12:00-18:00, Sâmbătă 10:00-13:00, sau la intrare, înainte de concert, în limita disponibilității.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Revista Várad și Revista Familia, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, Centrul de Cultură al Județului Bihor și Teatrul Szigligeti Oradea.

Proiectul cultural „Bibliovibes”|#educultcentre este implementat în cadrul Programului Interreg România-Ungaria ROHU446 și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania (BT) Cluj a fost selectată de stat pentru programele Start-Up Nation 2022, Microindustrializare, Comerț-servicii.

BT verifică datele clienților direct la Evidența Persoanelor

Articolul următor

Vitesco Technologies enters into business combination agreement with Schaeffler

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share