Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Beclean se inaugurează de Ziua Națională

Comisia de dare în circulație a obiectivului de investiții varianta de ocolire a orașului Beclean, județul Bistrița-Năsăud a confirmat, în urma întrunirii la fața locului, că s-a îndeplinit nivelul standardelor de siguranță, fluență și integrare a centurii rutiere în Drumul Național DN 17, prin sensul giratoriu – pod peste Someș și sensul giratoriu din DN 17D cu DN 17D, în conformitate cu indicatorii proiectului.
Investiția de 17 milioane de euro a fost realizată din fonduri europene și naționale | Foto: Radio Someș

Varianta de ocolire a orașului din Bistrița-Năsăud va fi dată în folosință chiar de 1 Decembrie.

“Comisia de dare în circulație a obiectivului de investiții varianta de ocolire a orașului Beclean, județul Bistrița-Năsăud a confirmat, în urma întrunirii la fața locului, că s-a îndeplinit nivelul standardelor de siguranță, fluență și integrare a centurii rutiere în Drumul Național DN 17, prin sensul giratoriu – pod peste Someș și sensul giratoriu din DN 17D cu DN 17D, în conformitate cu indicatorii proiectului.

Prin urmare, se hotărăște  deschiderea traficului rutier pe varianta de ocolire a orașului Beclean, adică darea în circulație începând cu data de 1 Decembrie 2023. Mulțumim pentru înțelegerea disconfortului creat pe timpul lucrărilor la acest obiectiv deosebit de important pentru orașul Beclean, fiind un obiectiv de infrastructură rutieră mare.

Becleanul de azi se transformă dintr-un oraș aglomerat de mașini, într-un oraș decongestionat pentru locuitori”, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

Lucrările la Centura Beclean au fost realizate de consorțiul CML.RO (lider), Dacia Faber, Îndemânarea Prodcom, Test Prima, DP Proiect. Șoseaua de 1,2 km cuprinde, pe 562 m, un pod peste râul Someș. Centura Beclean permite descongestionarea traficului pe DN 17, o cale de legătură importantă între Transilvania şi Moldova.

Până acum șoferii erau nevoiți să tranziteze oraşul şi se formau ambuteiaje în apropierea trecerilor pentru pietoni nesemaforizate. Contractul pentru realizarea acestei variante de ocolire a fost semnat în urmă cu doi ani, valoarea investiţiei fiind de 17,5 milioane de euro, din fonduri europene şi din bugetul Ministerului Transporturilor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Shimza, GORDO, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Grigoré sunt primele nume pentru Festivalul Massif.

Festivalul Massif a anunțat primul val de artiști

Articolul următor
Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania "Fermieri campioni la floarea-soarelui".

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share