Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Soluții legislative pentru Spitalul din Sighișoara

Spitalul Municipal din Sighișoara se confruntă cu problema acută a lipsei medicilor la compartimentul de primire urgențe. Gărzile la unitatea unde se prezintă zilnic peste 150 de pacienți sunt asigurate de doar doi medici, potrivit unui semnal de alarmă tras de Tanaszi Sarolta, manager al Spitalului Municipal Sighișoara, în cadrul Conferinței cu tema Infrastructura de sănătate și finanțarea serviciilor medicale – Dilemă. Provocare. Noua abordare, organizată de revista economică Transilvania Business și cotidianul Zi de Zi joi, 23 noiembrie.

„Am mai avea o problemă de discutat, am mai pus întrebarea aceasta chiar și Ministerului Sănătății, unde am trimis o adresă. Este vorba de funcționarea compartimentului de primire urgențe, unde avem doar doi medici de specialitate medicină de urgență. În acest caz, decontarea serviciilor prezentărilor în perioada în care nu există acest medic de specialitate, de sărbători spre exemplu, activitatea este preluată de către liniile de gardă.

Cum s-ar putea reglementa acest aspect? Pentru că pierdem foarte multe fonduri, și știm bine că liniile de gardă ar trebui să deservească spitalul, nu să facă activitatea de primire urgențe. În condițiile în care ei pot să-și asume această activitate și noi plătim aceste servicii, consumabilele și personalul, din fondurile noastre, fără a primi fonduri în această perioadă, chiar ar fi un mare ajutor să putem să reglementăm această situație”, a arătat Tanaszi Sarolta, manager al Spitalului Municipal Sighișoara.

Ce se poate face pentru Spitalul din Sighișoara?

Nevoia acută de completare a numărului de medici specialiști la Urgențe, este o prioritate pentru sighișoreni, iar rezolvarea se poate face pe cale legislativă.

„Vin cu o propunere valabilă pentru toată lumea, și casele de asigurări, și spitale. În momentul în care v-ați lovit de anumite nevoi privind
reglementările de la nivel legislativ, și aici nu spun de lege, Parlamentul lucrează pe legi, nu vorbim de legislația subsecventă, hotărâri de guvern ș.a.m.d., dar fac un apel către dumneavoastră, indiferent că vorbim de furnizori, de industrie, de asiguratori, că vorbim poate chiar de unități administrativ teritoriale, propunerile să fie transmise pe modelul de propunere de modificare legislativă. Mă încurcă articolul cutare din legea cutare sau am nevoie de reglementat următorul lucru ca să-mi permită desfășurarea următorului serviciu. Este o invitație generală lansată tuturor”, a menționat Conf. Dr. Corneliu Florin Buicu, Mentorul conferinței.

Partenerul principal al evenimentului a fost UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar parteneri Medlife, STADA România, Ropharma, BT Divizia pentru Medici, Medex Vital Serv/Spitalul Oncologic Târgu Mureș, Cardio Clinic, Cardiomed, Clini Lab, Farmaciile Apotheka, Tunic, Kone, Sixense, Seiv Instal, Ingricop, Renault, IRUM, Maviprod, Transavia și Crama Știrbey.

Amalia VASILESCU

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
HiSky a anunțat orarul de vară 2023 pentru a veni în sprijinul celor ce doresc să își rezerve biletele de avion pentru sezonul estival al anului următor.

HiSky vrea să opereze zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Oradea

Articolul următor

Asociația BookLand a îmbunătățit condițiile de învățământ pentru 15.000 de copii anual

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share