Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vinurile Apoldia Maior, degustate la recepția de Ziua Națională din Irlanda

Între acestea s-au aflat și cele produse de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj la stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior, din județul Sibiu.
Produsele vinicole ale instituției clujene au fost selectate pentru expoziția națională de la Dublin | Foto: USAMV

În onoarea zilei de 1 Decembrie, Ambasada României în Irlanda a organizat, la Dublin, un eveniment deosebit de promovare a vinurilor românești.

Între acestea s-au aflat și cele produse de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj la stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior, din județul Sibiu. La Romanian Wine Tasting Event, organizat în parteneriat cu Atlasul Vinului Românesc, au fost reprezentate peste 50 de mărci și branduri naționale.

În onoarea zilei naționale a țări noastre, Ambasada României în Irlanda a organizat la Dublin un eveniment deosebit de promovare a vinurilor românești, între care s-au aflat și cele produse de universitatea noastră, la Stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior - USAMV Cluj-Napoca

O echipă de somelieri români a susținut prezentări și degustări în fața unor asociații de profil din Irlanda, comercianți, pasionați de vinuri. Ziua Națională a României a fost marcată printr-o recepție la care au participat diplomați, membri ai comunităților românești din Irlanda, politicieni și reprezentanți ai societății din Dublin.

Au participat și companii importante de import și distribuție, alături de proprietari de restaurante și de magazine specializate. Evenimentul a fost organizat cu ajutorul ambasadorului României în Irlanda, Laurențiu-Mihai Ștefan.

Medalie de aur în Spania

În acest an, USAMV a obținut o importantă distincție la nivel european, medalia de aur, cu vinul Sauvignon Blanc 2022, la competiția Catavinum World Wine & Spirits Competition Vitoria-Gasteiz (Spania). Instituția clujeană a lansat un prim sortiment de vin din colecția sa Excelentia – un cupaj armonizat din cinci soiuri nobile.

USAMV coordonează stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior (Apoldu de Sus, județul Sibiu), dedicată învățământului și cercetării universitare. Profesorii și studenții sunt implicați în dezvoltarea de tehnologii moderne de cultivare a viei, de producție a vinurilor, de valorificare superioară a subproduselor vitivinicole și în dezvoltarea agroturismului.

Vinurile sub marca Vinea Apoldia Maior (Denumire de Origine Controlată Sebeș-Apold) au fost împărțite în colecțiile Academicum (cupajele Docentus, Laureatus, Eruditus), Aurum Terras (monosepaje din soiuri nobile, cupajele Amlas, Secas, Orange Optimus), Excelentia (cu prima etichetă, Madrigal).

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Experții de la Promelek XXI au finalizat instalarea unei stații de încărcare Ekoenergetyka la Compexit Trading Cluj, dealer autorizat Skoda.

Proiect de e-mobility la Compexit: stație de reîncărcare în showroom

Articolul următor
Corteva Agriscience a lansat optimizatorul cu rol în eficientizarea nutrienților Utrisha N în România, ca parte a portofoliului său de produse biologice, pentru a satisface cererea tot mai mare de soluții sustenabile în agricultură.

Biostimulatorul de eficiență a azotului Utrisha N, lansat în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share