Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Weberbau a restaurat Casa Hintz. Cum a fost la inaugurarea Cărturești

Felicitări pentru deschiderea noului magazin Cărturești în Casa Hintz. Este cu adevărat o realizare remarcabilă
Clădirea monument istoric s-a umplut ochi la inaugurarea noii librării | Foto: Roland Vaczi, TB

Sute de oameni au participat la deschiderea noii librării din clădirea monument istoric, imobil reabilitat de antreprenorul general Weberbau.

“Felicitări pentru deschiderea noului magazin Cărturești în Casa Hintz. Este cu adevărat o realizare remarcabilă și suntem mândri că am putut contribui în calitate de antreprenor general în cadrul proiectului de restaurare”, a transmis managementul Weberbau Cluj.

La ora inaugurării, s-a format o coadă de câteva sute de metri pe trotuarele din centrul Clujului, de pe str. Regele Ferdinand până la intersecția cu str. Matei Corvin, cei prezenți fiind atrași îndeosebi de promoția de inaugurare, cu 1.000 de cărți, 150 de lumânări parfumate și vin de la Crama Liliac, toate oferite gratuit.

Deschiderea oficială, la care a participat și proprietarul clădirii, a fost urmată de un recital cameral cu interpretări ale unor lucrări compuse de W. Amadeus Mozart, Alexander Borodin și Bela Bartok, dar și de o seară cu muzică din genurile ambiental, jazz, trip-hop, pe discuri vinil, cu DJ Aldaris.

Sute de oameni au participat la deschiderea noii librării din clădirea monument istoric, imobil reabilitat de antreprenorul general Weberbau.

Urmează Muzeul Farmaciei

“Librăria este amplasată în interiorul Casei Hintz, un spațiu emblematic pentru oraș, cu o istorie bogată, care se întinde pe parcursul a sute de ani. După un amplu proces de reabilitare și amenajare, spațiul este din nou redat publicului, odată cu deschiderea unei frumoase Librării Cărturești în interiorul lui.

În interiorul Casei Hintz, va funcționa în continuare și îndrăgitul Muzeu al Farmaciei, aflat în subordinea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), care se va redeschide curând”, au arătat reprezentanții Cărturești.

Autorii proiectului de reabilitare & amenajare a Casei Hintz / Librăria Cărturești sunt: arhitectură de interior – Klara Veer, BIA, proiectant general arhitectură – Planwerk, rezistență – Progir Structural, instalații – Progir Proiectare Construcții.

Printre colaboratori s-au numărat experții Lorand Kiss – restaurare tencuieli istorice, Zoltan Kiss – restaurare elemente istorice din piatră naturală, Augustin Popa – expertiză tehnică. Weberbau a figurat ca antreprenor general. Proiectul de reabilitare a Casei Hintz a câștigat premiul I (ex aequo) la secțiunea restaurare a Bienalei Națională de Arhitectură 2023.

Casa Mauksch-Hintz este un monument de arhitectură situat în Piața Unirii, colț cu str. Regele Ferdinand. În acest imobil a fost deschisă, în 1573, prima farmacie din oraș. Clădirea a fost închiriată farmaciștilor particulari, primul fiind Tobias Mauksch. În sec. XIX clădirea a intrat în posesia familiei Hintz, fiind apoi naționalizată. Clădirea adăpostește colecția de istorie a farmaciei a MNIT.

În 2013 a fost retrocedată familiei Hintz. În perioada 2018-2023, la inițiativa unicului proprietar actual, Georg Hintz, clădirea a intrat în proces de renovare. Muzeul Farmaciei va ocupa patru camere la parter, spațiile vechii farmacii, pierzând sala mare dinspre str. Ferdinand, unde funcționează librăria Cărturești și întreg subsolul (7 camere).

Felicitări pentru deschiderea noului magazin Cărturești în Casa Hintz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târgul de Crăciun din Oradea și-a deschis porțile

Articolul următor
Wizz Air a decis să anuleze temporar zborurile de pe 10 rute operate de la aeroporturile din Cluj-Napoca București și Craiova în primele trei luni ale anului 2024

Wizz Air suspendă trei rute de la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share