Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Stadion conform standardelor UEFA la Brașov

Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința din 28 noiembrie construirea unei noi arene care va fi ridicată în locul actualului stadion al Tineretului. Investiția se ridică la 150 de milioane de lei și a fost propusă de primarul Allen Coliban.

Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici configurează un stadion cu capacitatea de 9.716 locuri. Acestea vor fi împărțite în 4 corpuri, desemnând tribuna 1, tribuna 2, peluza 1 și peluza 2.  Locurile destinate spectatorilor vor fi acoperite integral.

Consilierii au aprobat  executarea  proiectului în valoarea totală de 150 de milioane de lei, inclusiv TVA. Pentru proiectare și execuție este estimat un termen de 29 de luni. Noua arenă va fi construită pe locul actualului Stadion al Tineretului. Brașovenii sunt de părere că un stadion de 9000 de locuri, e foarte mic pentru un oras de 250 de mii de locuitori și care e în continuă creștere de populație față de majoritatea orașelor din România.

Primarul Allen Coliban

Stadionul Municipalul Brașov a fost demolat în 2008, iar stadionul Tineretului este degradat, așa că orașul își dorește un stadion modern.

„Brașovul a pierdut în ultimii 20 de ani două stadioane importante: Municipalul, care era al doilea cel mai mare stadion al țării, și stadionul Tractorul. Acum suntem datori să facem ceva cu Stadionul Tineretului. Expertiza ne-a spus că ar trebui să îl demolăm. Iată că avem o soluție, cu care am venit în fața brașovenilor, de a reconstrui această arenă la standardele cele mai înalte, la standarde UEFA Elite, o arenă modernă, cu toate locurile acoperite, o arenă care va avea aproape 10.000 de locuri, potrivit propunerii formulate de realizatorii studiului de fezabilitate.

O arenă pe care sper să o avem construită și finanțată de Compania Națională de Investiții, așa cum se întâmplă în multe orașe din România. Am avut dialog în acest sens cu reprezentanții C.N.I. și cu domnul ministru al Dezvoltării, Adrian Veștea, și sunt optimist că putem face acest lucru împreună, într-un termen de 2-3 ani de zile, să avem deja șantierul finalizat”, a afirmat primarul Allen Coliban, citat de Brașov.net.

Cum va arăta stadionul nou?

Clădirea destinată noului stadion al Brașovului va fi una poligonală, dar cu colțurile rotunjite. Din proiect reiese că va fi pe trei niveluri, cu parter și două etaje retrase. Parterul este amplasat sub gradene, iar la nivelul etajele vor corespunde tribunei 1, care va avea 1.312, , 3.924 vor fi în tribuna a 2-a, iar 2.253 de locuri vor fi la peluza 1 și 2.227 la peluza a 2-a.

Arena va găzdui câteva spații complementare, cabinete medicale, birouri anti-doping, o sală de conferință și  o zona media, un restaurant, o zonă administrativă. Iubitorii de suveniruri și susținătorii se vor bucura de un fun-shop și de un muzeu dedicat fotbalului brașovean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rectoratul UMF „Iuliu Hațieganu” rămâne încredințat pentru un nou mandat Profesorului Univ. Dr. Anca Buzoianu

Articolul următor
Lucrările sunt executate de Datacor Green Energy, echipa de implementare fiind condusă de Călin Brehar, Chief Operating Officer.

Centrale fotovoltaice "în cascadă" la Aquabis. 13 locații cuprinse în proiect

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share