Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Camera de Comerț Maramureș și-a stabilit reperele economice

Repere economice maramureșene” aduce în prim-plan starea economiei în 2022, an ce a fost lovit de criza energetică, război și inflație.

Organizația camerală din nordul țării a anunțat apariția unei publicații cu profil antreprenorial.

““Repere economice maramureșene” aduce în prim-plan starea economiei în 2022, an ce a fost lovit de criza energetică, război și inflație. Deciziile nefavorabile luate în aceste contexte au adus măsuri de impact pentru mediul de business.

Însă fiecare companie a gestionat prin forțe proprii incertitudinile economice, pentru că, așa cum spunea și Winston Churchill, ”nu este suficient să facem tot ce se poate, câteodată e necesar să facem ceea ce trebuie.

Almanahul beneficiază de un tiraj tipărit, dar vom continua să îl difuzăm online și pe mai departe, în rândul partenerilor noștri externi, la Birourile de promovare comercial-economică din rețeaua externă, respectiv la misiunile diplomatice acreditate în România”, a precizat Florentin Tuș, președintele CCIM.

El a menționat că mai multe companii de top din județ precum Revolution Residence, Aeroportul Internațional Maramureș, Taffo, au ales să menționeze, în cadrul proiectului CCIM, obiectivele activității lor.

Maramureșul a recuperat la export

“Analizând acești indicatori, imaginea de ansamblu a economiei anului 2022, atât la nivel național cât și local, este una pozitivă, cu un produs intern brut în creștere și cu o revenire a balanței comerciale la nivelul Maramureșului. Numai anul trecut, județul nostru a recuperat integral la capitolul exporturi după trei ani de scădere.

Proiectul CCIM „Repere economice maramureșene” crește de la an la an, atât în consistența sa cât și în difuzare, fiind considerat de colaboratorii organizației camerale drept un instrument de lucru util în discuțiile de business bazate pe cifre ori alte date statistice”, susțin inițiatorii demersului.

Ediția este bilingvă (română, engleză) și cuprinde 176 de pagini complexe cu indicatorii economici ai anului 2022, respectiv cu instantanee care promovează oportunitățile de investiții ale unităților administrativ-teritoriale din Maramureș.

Pentru realizarea acestui almanah, CCIM a avut ca surse de informaţii date provenind de la Ministerul Finanţelor Publice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Direcţia Judeţeană de Statistică, Institutul Naţional de Statistică, Tempo Online și baza de date proprie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

România a câștigat premiul Gourmand World Cookbook pentru cea mai bună carte de bucate Est Europeană prin Mircea Groza

Articolul următor
Secretarul de stat Ovidiu Cîmpean a avut întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Europene (CE) pentru a prezenta stadiul implementării în România a Misiunii “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

Clujul, sprijinit să fie neutru climatic prin granturi norvegiene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share