Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, sprijinit să fie neutru climatic prin granturi norvegiene

Secretarul de stat Ovidiu Cîmpean a avut întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Europene (CE) pentru a prezenta stadiul implementării în România a Misiunii “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

Secretarul de stat Ovidiu Cîmpean a avut întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Europene (CE) pentru a prezenta stadiul implementării în România a Misiunii “100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030”.

“M-am întâlnit cu John Watson, secretar general adjunct al CE, și cu Patrick Child, director general adjunct al Direcției Generale pentru Mediu și coordonatorul misiunii pentru orașe neutre climatic.

Subiectele de discuție au vizat demersurile făcute pentru constituirea Hub-ului Național M100 și susținerea acțiunilor viitoare prin intermediul finanțărilor de la nivel european și al granturilor Spațiului Economic European și norvegiene.

Am discutat despre programul Life, dedicat mediului și schimbărilor climatice. Programul alocă 3,5 miliarde de euro pentru activități ce țin de mediu și 1,9 miliarde de euro pentru acțiuni care vor combate schimbările climatice.

Life sprijină tranziția către energia curată și va contribui, alături de alte programe, la obiectivul UE de a atinge neutralitatea climatică până în 2050. Programul face parte din Pactul Verde propus de CE”, a relatat oficialul de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

“Granturile SEE și norvegiene vor putea susține implementarea Misiunii UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic” în România, prin două acțiuni.

Prima este deschiderea unui apel pentru cele trei orașe românești selectate să facă parte din Misiunea UE (Cluj-Napoca, Suceava, Sector 2 – București), pentru dezvoltarea de parteneriate cu cele din Norvegia și Islanda (Oslo, Trondheim, Stavanger, Reykjavik), selectate în Misiunea UE.

A doua o reprezintă lansarea unui apel pentru alte 10 orașe care vor fi selectate în cadrul Misiunii Oglindă din România, pentru dezvoltarea, în parteneriat cu entități din statele donatoare, a unor strategii climatice și planuri de acțiune integrate, în vederea atingerii obiectivului de neutralitate climatică”, a declarat Cîmpean.

Guvernul României a fost aprobat Memorandumul pentru constituirea Comitetului de Coordonare a Hub-ului Național M100 pentru implementarea în România a Misiunii “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Repere economice maramureșene” aduce în prim-plan starea economiei în 2022, an ce a fost lovit de criza energetică, război și inflație.

Camera de Comerț Maramureș și-a stabilit reperele economice

Articolul următor
Un grup de studenți străini și români au studiat principiile sistemului Kaizen după care se ghidează tipografia Rottaprint.

Studenții străini învață tainele tiparului la Apahida

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Conferințele Dilema la Oradea

Seria va conține patru conferințe, o conferință-spectacol și dialoguri publice. Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share