Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

România a câștigat premiul Gourmand World Cookbook pentru cea mai bună carte de bucate Est Europeană prin Mircea Groza

Cea mai bună carte de bucate din Europa de Est a fost desemnată ZĂMURI – supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni), gândită, realizată, documentată și scrisă de Mircea Groza și editată de GastroArt. Titlul a fost acordat de Premiilor Gourmand World Cookbook, în cadrul Saudi Feast Food Festival din Riad. Cartea de povești gastronomice și rețete a lui Mircea Groza fusese nominalizată la categoriile Food Heritage book și Eastern Europe book. Pentru premiul câștigat la această din urmă categorie, cartea câștigătoare a avut competitori direcți alte trei volume editate în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

Premiile Gourmand World Cookbook sunt o competiție de nivel mondial dedicate culturii gastronomice. Participarea este deschisă tuturor țărilor, indiferent de limbă și gratuită. Distincțiile urmăresc atât arta culinară, cât și pe cea enologică. Premiile pentru cărțile despre vinuri vor fi oferite în 2024. În  29 noiembrie 2023, Premiile Gourmand au prezentat și lista scurtă pentru cei mai buni 25 de ani de Cultură Alimentară pentru Drumul Mătăsii Terestru și Maritim și pentru Drumul condimentelor.

Anul acesta, Premiile au fost conferite în Orientul Mijlociu, în Arabia Saudită. Ediția cu numărul 29 cuprinde trei secțiuni. Cele mai bune cărți de bucate editate între 15 noiembrie 2022 și 15 noiembrie 2023 au fost premiate în 27-28 noiembrie la Riad, în cadrul unei ceremonii care a cuprins patru secțiuni: bucătărie internațională, cărți destinate strângerii de fonduri, emisiuni culinare TV și gastrodiplomație. Premiile din acest an au desemnat, de asemenea, în cadrul Târgului Internațional de Cărți de Bucate, pe cel mai bun autor, cel mai bun editor, cea mai bună carte de Lifestyle, cea mai bună carte de sustenabilitate și cele mai bune subiecte.

Gourmand World Cookbook

Premiile au fost fondate în 1995 de Edouard Cointreau. În fiecare an, ele onorează cele mai bune cărți culinare și vin, tipărite sau digitală, precum și televiziunea alimentară. În fiecare an, Gourmand acordă premiile într-un loc reprezentativ  pentru gastronomie. Premiile Gourmand au fost comparate cu Oscarul pentru film și sunt inspirat de Jocurile Olimpice și de spiritul lor. „Recompensăm acum tot conținutul de mâncare și băuturi, în format tipărit sau digital, plătit sau gratuit, private sau publice, edituri comerciale sau auto-publicate, mari sau mici, cu un egal sansa pentru toata lumea.  Premiile Gourmand sunt o oportunitate unică de a construi imaginea mâncării cultura într-o țară, arată lumii spiritul ei” spun organizatorii în prezentarea generală. 

Născut în familia băuturii Cointreau pe partea paternă, Rémy Martin și Cognac Frapin pe partea maternă, Edouard Cointreau este președintele și inițiatorul Premiilor Gourmand World Cookbook.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
O echipă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a obținut trei premii I la competiția ”Inițierea și dezvoltarea unei afaceri inovative”.

Laptele de pasăre reinterpretat la Cluj, premiat ca afacere inovativă

Articolul următor
Repere economice maramureșene” aduce în prim-plan starea economiei în 2022, an ce a fost lovit de criza energetică, război și inflație.

Camera de Comerț Maramureș și-a stabilit reperele economice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share