Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Campanie de informare și educare a elevilor derulată de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere investește 4,6 milioane lei în siguranța rutieră în județele tranzitate de DN1 și DN2.

Campania de informare și educare a elevilor vine în contextul în care România s-a remarcat ca țara cu cea mai mare rată a deceselor rutiere din ultimii patru ani, din Uniunea Europeană.

Campania națională de creștere a siguranței rutiere prin informarea și educarea elevilor are loc în județele tranzitate de DN1 și DN2 pe sectoarele aflate în administrarea Companiei, se menționează în comunicatul semnat de Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Astfel, vorbim despre județele aferente DN 1: Bihor, Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Ilfov și de municipiul București.

Obiectivele generale ale proiectului:

  • călătorii sigure și conștiente pe rețeaua de drumuri fără a fi afectat de evenimente rutiere;
  • atingerea dezideratului de a reduce 129 de puncte negre din totalul de 267 existente;
  • îmbunătățirea condițiilor de siguranță a traficului rutier și reducerea costurilor de operare a vehiculelor;
  • obținerea rezultatelor operaționale așteptate.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Rutieră Română, stabilite la nivel anului 2017, „valorile costului social mediu al unui accident soldat cu persoane decedate se ridică la 4.947.089,85 lei (1.082.964,44 €), iar cel al unui accident grav este de 770.040,48 lei (168.569,09€)”.

În perioada 2019 – 2022, România a înregistrat cea mai mare rată de decese produse în accidente rutiere din Uniunea Europeană (vezi graficul de mai jos).

Statisticile privind siguranța rutieră, publicate de Comisia Europeană, Mobilitate și Transport, dezvăluie o scădere cu 8% a deceselor în 2022 față de anul anterior.

De subliniat este faptul că gradul de siguranță al participanților la trafic este direct proporțional cu calitatea infrastructurii rutiere, dotarea cu elemente de siguranță (precum marcaje rutiere, sisteme de semnalizare luminoase sau sonore etc.), precum și numărul kilometrilor de autostradă dintr-o regiune dată. Iar, la acest capitol, România are mult de recuperat față de media Uniunii Europene.

Valoarea totală a  proiectului derulat de CNAIR este de 4,6 milioane lei, din care 1,34 milioane lei sunt fonduri europene obținute prin PNRR, 2,49 milioane contribuția de la bugetul național.

Perioada de implementare a proiectului începe de la data semnării acestuia, respectiv din 11.10.2023 până la 31.12.2026.

Sursă grafic 01 – prelucrare proprie

Sursă hartă DN1 – Wikipedia

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În cele trei ore petrecute împreună în Parcul Industrial TeraPlast, am reușit să le oferim o perspectivă mai detaliată asupra proceselor de producție, concentrându-ne pe extrudare, fabricarea țevilor și a materialelor plastice.

Politehniștii clujeni au vizitat parcul industrial din Șieu-Măgheruș

Articolul următor
Daisuke Kudo, coordonatorul JBC, a participat la un eveniment dedicat startup-urilor la București, derulat în cadrul unui parteneriat dintre InnovX și Japan External Trade Organization (JETRO).

“Forumul Inovației de la Cluj a declanșat sinergii între România și Japonia”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share