Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Kempinski intră în România cu un prim complex hotelier în Poiana Brașov

Rețeau de hoteluri Kempinski investește 70 de milioane de euro în proiectul care marchează prima incursiune a dezvoltatorului din București Rock Holding în spațiul de ospitalitate de lux.  După ce a avut succes cu o colecție de proiecte rezidențiale de ultimă generație în capitala României, Rock Holding va construi împreună cu Kempinski în Poiana Brașov un complex de cinci stele. 

Cum prezintă Kempinski proiectul?

În septembrie 2023, când Rock Holding obținuse autorizația de construcție pentru complexul hotelier de lux, CEO Mircea Cotigă nu făcuse cunoscut cu ce operator hotelier era în tratative. Anunțul a fost făcut astăzi, 5 decembrie 2023 de reprezentanții Kempinski.

Potrivit comunicatului kempinski.com, în noul complex hotelier vor fi 120 de camere și apartamente pe malul lacului din hotelul principal.  La acestea se vor adăuga spații extinse și facilități de wellness, care vor profita de puterile vindecătoare ale peisajului montan, în timp ce trei localuri de luat masa vor prezenta aromele bucătăriei românești și internaționale.

„Un centru de conferințe și un spațiu pentru evenimente cu vederi uimitoare la munte oferă o pânză goală pentru evenimente corporative spectaculoase și nunți de vară. În spatele unei fațade elegante și contemporane, hotelul promite o estetică minimală, naturalistă, cu materiale de construcție naturale, linii organice curgătoare și interioare care reflectă peisajul Munților Carpați” spun reprezentanții lanțului hotelier.

Bernold Schroeder, CEO al Grupului Kempinski

Grupul își orientează o parte din activitatea turistică înspre zonele montane, acesta ar fi unul din motivele pentru care au decis să investească în România.

„Colecția noastră în creștere de stațiuni montane europene reflectă cererea tot mai mare din partea oaspeților pentru vacanțe care îi cufundă în lumea naturală și oferă o pânză goală pentru aventuri active”, adaugă Bernold Schroeder. „De la vacanțe de iarnă pline de zăpadă la evadări de vară aventuroase, Poiana Brașov oferă o destinație pe tot parcursul anului pentru activități în aer liber”.

Reprezentanții grupului au completat oferta turistică a viitorului complex hotelier cu punctele tradiționale ale zonei, cum sunt cetățile medievale și castelele, străzile cu pavaj de piatră vechi și casele tradiționale, un pachet ce evocă esența Transilvaniei. E menționat aeroportul București, precum și cel de la Ghimbav, astfel încât centrul Transilvaniei și-a găsit în noua investiție un vehicul de publicitate de mare anvergură.

„Munții Europei de Est sunt unii dintre cei mai spectaculoși din lume și suntem încântați că am găsit o nouă casă în fermecătoarea Poiana Brașov”, spune Bernold Schroeder, CEO al Grupului Kempinski și Președinte al Consiliului de Administrație al Grupului Kempinski. „Împreună cu Rock Holding, sperăm să aducem niveluri ridicate de lux pe scena ospitalității din regiune și să oferim o experiență cu adevărat de cinci stele pentru călătorii înstăriți care se îndreaptă spre România” a adăugat acesta.

Sursa foto: Nineockock

„O bucată de paradis în Munții Carpați”, spune Mircea Cotigă, CEO Rock Holding

„Poiana Brașov este, fără îndoială, una dintre cele mai atractive părți ale României și are un potențial mare de dezvoltare”, spune Mircea Cotiga, CEO și Fondator, Rock Holding în cadrul comunicatului publigat de lanțul hotelier. „Viziunea noastră pentru Kempinski Poiana Brașov este să creăm un refugiu montan de lux, unde vizitatorii pot alege să facă atât de mult sau cât de puțin doresc, cu o serie de facilități interne și o abundență de activități în aer liber la ușă. Hotelul Kempinski va oferi o cazare de lux pentru oricine caută o bucată de paradis în Munții Carpați.”

În septembrie, cu ocazia obținerii autorizației de construcție, Mircea Cotigă declarase:

„Proiectul pe care îl dezvoltăm în Poiana Brașov va fi unul dintre cele mai prestigioase din estul Europei, urmând să includă și 75 de proprietăți trofeu, reședințe de lux concepute și dezvoltate după cele mai înalte standarde din domeniu, asemănătoare altor proprietăți de marcă care se regăsesc în destinații de lux din Europa, Orientul Mijlociu, Americi sau destinații exotice. Poiana Brașov va concura astfel cu alte stațiuni montane europene care includ proiecte de hoteliere de cinci stele”, a declarat Mircea Cotigă, CEO Rock Development Holding” a spus Mircea Cotigă, citat de Economica.net.

Kempinski Group

Grupul hotelier de lux, înființat în 1897, are cea mai îndelungată existență din Europa. În portofoliul său se află 82 de hoteluri și reședințe pe tot cuprinsul lumii, alese după spectaculozitatea ofertei naturale sau istorice. În zone montane, doar cinci astfel de obiective se regăsesc în oferta grupului, astfel încât complexul din Poiana Brașov are toate șansele de succes.

În acest moment  sunt 26 de proiecte aflate în derulare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consorțiul COALition se întrunește la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

Articolul următor

Untold va ocupa 170.000 mp la Expo City Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share