Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consorțiul COALition se întrunește la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

UMFST G.E. Palade Târgu Mureș găzduiește, în perioada 6-7 decembrie 2023, întrunirea celor 16 parteneri ai consorțiului COALition (Promoting Innovation Excellence In Transformation Of Coal Regions To Climate-Neutral, Thriving Economies), un proiect Widera al programului Horizon Europe.

Deschiderea evenimentului are loc miercuri, 6 decembrie 2023, ora 10:00, în Aula Magna (str. Nicolae Iorga, nr. 1), în prezența conducerii Universității și a invitaților din țară și de peste hotare.

Sub umbrela COALition activează un consorțiu format din 16 parteneri din Grecia, Bulgaria, România și Germania, coordonat de Centre for Research and Technology-Hellas (CERTH) din Grecia.

Membrii Consorțiului urmăresc crearea unor centre de excelență la nivelul regiunilor pe care le reprezintă, unul dintre acestea urmând să funcționeze în regiunea Centru în cazul României, centre care vor oferi suport în cercetare și inovare, antreprenoriat și recalificare sau perfecționare a forței de muncă, ca parte a inițiativei europene de consolidare a excelenței regionale în inovare în ecosistemele regionale aferente zonelor dependente de combustibili fosili și pentru a ridica nivelul de excelență în inovare în sectoarele legate de energia durabilă.

Astfel, COALition își propune să consolideze aceste ecosisteme prin definirea unei agende strategice comune pentru energie durabilă, astfel încât să faciliteze tranziția acestora într-un mod de echitate. Regiunile reprezentate în proiect (Macedonia de Vest – GR, Regiunea Centru – RO, Regiunea Sud-Est – BG) și care aparțin statelor UE aflate în tranziție, s-au asociat în încercarea de a maximiza impactul pe termen lung al strategiei comune de cercetare și inovare, și de altfel, vizat ca obiectiv central dezvoltat în cadrul proiectului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

UMFST "G.E. Palade" Târgu Mureș. Economia sănătății în sistemul medical  

Articolul următor

Grupul Kempinski intră în România cu un prim complex hotelier în Poiana Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share