Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clădirea Anatomia, mai aproape de reabilitare. A fost stabilit statutul parcelei

UMFIH a depus un proiect cu finanțare UE care vizează modernizarea și reabilitarea clădirii Anatomia, situată pe str. Clinicilor, pentru care a fost deja finalizat procesul de selecție.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat un proiect de hotărâre ce vine în sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) în demersul de implementare a unui proiect cu finanțare europeană.

UMFIH a depus un proiect cu finanțare UE care vizează modernizarea și reabilitarea clădirii Anatomia, situată pe str. Clinicilor, din Cluj-Napoca, pentru care a fost deja finalizat procesul de selecție.

Pentru ca proiectul să poată avansa, UMFIH trebuie să depună la dosar documentele prin care se aprobă trecerea parcelei pe care este amplasată respectiva clădire, de 2.086 mp, din domeniul public al județului Cluj în domeniul privat al acestuia. Totodată, se constată calitatea de titular al dreptului de proprietate asupra acestui teren al UMFIH.

„Am înțeles pe deplin necesitatea și importanța implementării proiectului european, motiv pentru care am aprobat această hotărâre și sprijinim, în continuare, demersurile UMFIH. CJ este și va rămâne un susținător activ al tuturor proiectelor care vizează dezvoltarea sectorului medical clujean”, a spus Alin Tișe, președintele forului județean.

Proiectul cu finanțare europeană care vizează reabilitarea clădirii Anatomie are o valoare estimată de 11 milioane de euro. Institutul „Anatomia” a fost prima şi cea mai amplă construcție realizată în complexul medical universitar clujean, la înființarea acestuia, în 1888.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Shaquille O’Neal

Electric Castle și-a anunțat capetele de afiș. Shaquille O’Neal vine la Bonțida

Articolul următor
Din 7 decembrie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național (MMN) Regele Ferdinand I.

Muzeul Regele Ferdinand, aniversat printr-o monedă de argint

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share