Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzeul Regele Ferdinand, aniversat printr-o monedă de argint

Din 7 decembrie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național (MMN) Regele Ferdinand I.

Moneda aniversară va putea fi cumpărată de către pasionații de numismatică de la sucursalele BNR din Cluj sau Timiș.

Din 7 decembrie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național (MMN) Regele Ferdinand I.

Caracteristicile monedei:

  • Metal: argint
  • Valoare nominală  10 lei
  • Titlu: 999‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 37 mm
  • Greutate: 31 g
  • Cant: zimțat
  • Calitate: proof

Aversul monedei redă partea centrală a clădirii MMN din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezintă primul sediu al MMN (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile ,,MUZEUL MILITAR NATIONAL”, ,,REGELE FERDINAND I” și ,,100 ANI”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490 de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA), inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea MMN au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea lor în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
UMFIH a depus un proiect cu finanțare UE care vizează modernizarea și reabilitarea clădirii Anatomia, situată pe str. Clinicilor, pentru care a fost deja finalizat procesul de selecție.

Clădirea Anatomia, mai aproape de reabilitare. A fost stabilit statutul parcelei

Articolul următor
Cursurile adresate IMM-urilor românești vizează o introducere în domeniile inteligență artificială (AI) și Big Data, proiectul fiind derulat de către Transilvania IT Cluster (TITC) și ARIES Transilvania.

Angajații IMM-urilor din Cluj se perfecționează în inteligența artificială

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Luna mai e Luna Maramureșului

Luna Maramureșului este o inițiativă ce își propune să aducă în prim planul vieții culturale, comorile acestui județ.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share