Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajații IMM-urilor din Cluj se perfecționează în inteligența artificială

Cursurile adresate IMM-urilor românești vizează o introducere în domeniile inteligență artificială (AI) și Big Data, proiectul fiind derulat de către Transilvania IT Cluster (TITC) și ARIES Transilvania.
Ana-Maria Stancu a înființat primul startup din România dedicat roboților umanoizi | Foto: Bucharest Robots

40 de salariați ai unor întreprinderi mici și mijlocii (IMM) din județ au demarat astfel de cursuri cu certificare europeană.

Cursurile adresate IMM-urilor românești vizează o introducere în domeniile inteligență artificială (AI) și Big Data, proiectul fiind derulat de către Transilvania IT Cluster (TITC) și ARIES Transilvania.

Cei 40 de angajați din IMM-uri au acces gratuit atât la cursurile menționate, cât și la certificarea ICDL (standard internațional de certificare a competenţelor digitale, n. red.). Cursurile se desfășoară online, fiecare având durata de 20 de ore. Obiectivul lor este acela de a forma abilități în cele două domenii, ca urmare a cunoștințelor și deprinderilor dobândite.

Trainer este Ana-Maria Stancu, CEO al Bucharest Robots, primul startup din România dedicat roboților umanoizi și de servicii. Ea este fondatoarea RoboHub, centru de învățare în domeniul roboticii și programării, iar alături de alte organizații din domeniu, a Coaliției pentru Educație Digitală în România.

„Cele două tipuri de cursuri oferite în cadrul acestui proiect sunt special gândite pentru angajați și combină ore sincron de exemple practice și explicații legate de Big Data și AI cu studiul individual teoretic din cadrul platformei ICDL.

În acest mod putem oferi angajaților atât o bază teoretică, certificată prin examenul ICDL, cât și exemple practice care au legătură cu activitatea lor sau care îi pot inspira în munca de zi cu zi”, a precizat Ana-Maria Stancu.

TITC și-a propus promovarea educației digitale și formarea profesionale în rândul angajaților din companiile membre, contribuind la dezvoltarea unei forțe de muncă specializate și pregătite pentru provocările tehnologice ale viitorului.

Asocierea clujeană adună sub aceeași umbrelă 180 de companii inovatoare, universități, instituții de cercetare, autorități locale și organizații nonguvernamentale. Aceasta are ca scopuri colaborarea, inovarea și dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și în întreaga țară. TITC oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în domeniul IT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Din 7 decembrie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național (MMN) Regele Ferdinand I.

Muzeul Regele Ferdinand, aniversat printr-o monedă de argint

Articolul următor
Variațiile anuale legate de aceste fenomene sunt din ce în ce mai vizibile, cu o amprentă puternică asupra producțiilor obținute în ultimii cinci ani.

Hibrizii Pioneer - stabilitate și adaptabilitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share