Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

12 mari proiecte, peste 130 milioane euro, implementate cu ajutorul ADR Vest în Arad

Bilanțul a fost făcut de președintele CJ Arad, Iustin Cionca, prezent la recenta aniversare de la Timișoara, a 25 de ani de Agenții de Dezvoltare Regională în România.

„Ca președinte al Consiliului Județean Arad consider că Agenția de Dezvoltare Regională Vest a fost în ultimii 25 de ani – deși eu mă raportez la cei șapte din urmă, când am început colaborarea cu ADR – principalul partener al Consiliului Județean și al primăriilor din județ, în proiectele mari de dezvoltare”, a declarat Iustin Cionca.

Acesta este de părere că ADR a funcționat în relația cu administrațiile locale ca un expert extern, un consultant care găsește întotdeauna soluțiile optime.

12+1 proiecte

Consiliul Județean Arad a implementat, în parteneriat cu ADR Vest, 12 mari proiecte, iar acum lucrează deja la cel de-al 13-lea, prin care se realizează un acces modernizat spre județul Bihor, Drumul Expres Arad – Oradea. Valoarea totală a acestor proiecte depășește 130 de milioane de euro.

Cele 12 proiecte sunt:

1.Modernizarea drumului Julița – Mădrigești, componenta traseului turistic E 68 – Moneasa;

2.Modernizarea Drumului Vinului: Păuliș – Ghioroc – Covăsânț – Șiria;

3.Achiziţionarea de echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Vest;

4.Modernizarea drumurilor Arad – Pîncota şi Pâncota-Buteni;

5.Modernizarea drumului Sânpetru German – limită judeţ Timiş;

6.Modernizare drumurilor Pîncota-Seleuș și Nădab-Seleuș;

7.Modernizare drumului Nădlac – Peregu Mare;

8.Modernizare drumurilor Dorobanți – Macea și Modernizare DJ 709 J Pecica – Turnu;

9.Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad;

10.Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Arad, etapa a II-a;

11.Dotarea Spitalului Județean Arad cu un aparat RMN nou, în cadrul proiectului Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Arad;

  1. Îmbunătățirea accesului populației din judetul Arad la servicii medicale de urgență, prin care am modernizat echipamente medicale la Unitatea de Primiri Urgențe.

Dintre cele 12 proiecte implementate cu ajutorul ADR Vest, cinci sunt pe sectorul sănătate.

Președintele CJ Arad chiar a făcut vorbire despre aceste proiecte în cadrul conferinței aniversare de la Timișoara. Nu în ultimul rând, Iustin Cionca a avut un cuvânt de nemulțumire la adresa ministerului Sănătății și a ministrului Alexandru Rafila, care a tăiat finanțarea pentru Spitalul de obstretică – ginecologie din Arad.

„Noi ne lovim cu o problemă cu noul spital de obstretică – ginecologie. Dumnul ministru a ieșit și ne-a spus că ne-a retras finanțarea. Noi avem un contract semnat cu Ministerul Sănătății. Din presă am aflat că schimbă investiția pe BEI, dar noi n-am primit nici după trei luni de zile nici un document la Consiliul Județean și te întrebi de ce nu sunt partenerii noștrii cei din Ministerul Sănătății, că până la urmă facem treabă în locul lor”, a spus Iustin Cionca.

Modernizarea drumurilor din Nord

În actualul ciclu de finanțare 2021-2027, în parteneriat cu ADR Vest, care va fi chiar autoritate de management, Consiliul Județean va moderniza drumurile județene în zona de nord a județului Arad: Mișca-Apateu-Berechiu, Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu. Lungimea drumurilor este de aprox. 74 km, iar valoarea lucrării depășește 50 de milioane de euro.

„Sunt unele dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Arad, iar ele au fost gândite și implementate în parteneriat cu ADR. Faptul că experții ADR au verificat etapă cu etapă conformitatea lucrărilor, au venit pe teren și au controlat calitatea lucrărilor, ne-a ajutat să fim mai atenți la detalii și mai responsabili în gestionarea documentelor”, a subliniat Iustin Cionca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lucrul de acasă este tot mai căutat la final de an

Articolul următor
T@book este finalistă regională, la categoria Best Newcomer, în cadrul Global Startup Awards (GSA) 2023, cea mai mare competiție de startup-uri din lume.

Clujenii de la T@book au pătruns în finala regională a Global Startup Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share