Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii de la T@book au pătruns în finala regională a Global Startup Awards

T@book este finalistă regională, la categoria Best Newcomer, în cadrul Global Startup Awards (GSA) 2023, cea mai mare competiție de startup-uri din lume.
Platforma își propune să genereze o comunitate digitală a pasionaților de citit | Foto: T@book

Startup-ul clujean vrea să crească gradul de alfabetizare prin promovarea unei culturi a lecturii.

T@book este finalistă regională, la categoria Best Newcomer, în cadrul Global Startup Awards (GSA) 2023, cea mai mare competiție de startup-uri din lume. Cu sediul în Cluj-Napoca, T@book s-a impus ca un startup inovator în sectorul educației, dezvoltând o platformă unică în care literatura întâlnește tehnologia.

“Scopul nostru este să construim cea mai mare bibliotecă din lume și să modelăm cititul ca un obicei, punând în evidență recomandările de cărți pentru a alimenta o comunitate de învățare în rândul utilizatorilor noștri”, susțin creatorii T@book.

GSA evidențiază cele mai bune startup-uri și selectează anual câștigători într-o gamă diversă de categorii de la nou-veniți, persoane fizice, spații de coworking, programe de accelerare și incubatoare din întreaga lume. Câștigătorii vor primi recunoaștere globală, conexiuni, acces la investitori, acces la noi piețe și oportunități de investiții.

Proiectul de la Cluj a fost lansat de Ștefan Vâju, Florentin Bota, Levente Szakacs. Platforma își propune să genereze o comunitate digitală, unde pasionații de citit să împărtășească experiențe trăite prin lectură. Ei au posibilitatea să afle informații despre volume pe care ar putea să le citească, să vândă sau să împrumute cărți altor utilizatori.

Utilizatorii își creează un cont care le permite indexarea cărților și vizualizarea copertelor. Alte funcțiuni sunt podcast-uri și păreri ale cititorilor despre cărți. T@Book îmbină partea digitală cu cartea tipărită. Fondatorii își propun ca, în doi ani, librăria virtuală să cumuleze 1 miliard de cărți adăugate, devenind cea mai mare din lume.

Ștefan Vâju este director de la CEO Clubs International și fondator al centrului educațional Integrio Kids. Florentin Bota e doctor în informatică și are experiență în dezvoltarea de software, cercetare și management. Levente Szakacs este asociat în cadrul companiei Pergamon RD, fiind specializat în sectorul tipografic, cu accent pe producția de cărți.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

12 mari proiecte, peste 130 milioane euro, implementate cu ajutorul ADR Vest în Arad

Articolul următor
Bursa de Valori București (BVB) și Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF) au organizat dezbaterea „Evoluția fondurilor de investiții în contextul celei mai mari oferte publice (IPO) din România”.

Mizele fondurilor de investiții în 2024: energia și băncile

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share