Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planul de Mobilitate Urbană Sfântu Gheorghe se mișcă bine

La Sfântu Gheorghe au sosit primele trei autobuze electrice, achiziţionate de Primăria municipiului  în cadrul Planului de Mobilitate Urbană. Acestea au fost deja puse în circulaţie.

Alături de alte nouă autobuze electrice, vor forma proaspăta flotă de autobuze produse în Polonia, cu care administrația locală se mândrește.  Autobuzele au fost achiziţionate în luna octombrie 2023 cu finanțare europeană prin intermediul Planului de mobilitatate urbană, care urmează a deservi populația municipiului începând din 2024.

Ce spune Primăria Sfântu Gheorghe?

„Primele autobuze electrice circulă pe traseele din Sfântu Gheorghe. Înlocuim treptat vechile autobuze poluante cu mijloace de transport în comun mai confortabile şi mai prietenoase cu mediul, care lasă în urma lor un aer mai curat. Noile autobuze circulă în prezent pe mai multe trasee din oraş, dar de anul viitor toate cele 12 vehicule electrice achiziţionate în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă vor intra în circulaţie”, se menționează într-o postare pe pagina de socializare a Primăriei.

Transportul public din Sfântu Gheorghe va fi unul modernizat, cu noi staţii de autobuz dotate cu afişaj de informare, WiFi şi automate pentru vânzarea biletelor de călătorie. Acestea vor putea fi achiziționate şi online, şi vor putea fi prezentate cu ajutorul telefonului.

„Se preconizează că noul sistem de transport va fi pus în funcţiune până în primăvara anului viitor, odată cu sosirea flotei complete de autobuze electrice şi cu extinderea rutelor şi în zone ale oraşului unde momentan nu există. De asemenea, la începutul acestui an Primăria Sfântu Gheorghe a semnat un alt contract de finanţare prin PNRR, pentru achiziţionarea a încă 12 autobuze electrice care vor deservi zona metropolitană Sepsi”, mai spun autorităţile locale, citate de Mesagerul de Covasna.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bistrițenii de la Dimex investesc la Nepos într-un parc fotovoltaic

Articolul următor

Ambasadorul Germaniei, la Oradea: interes major pentru investiția Stihl 

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share