Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasadorul Germaniei, la Oradea: interes major pentru investiția Stihl 

Ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa Peer Gebauer a vizitat din nou Oradea. De această dată, dr. Gebauer a venit însoțit de deputatul Ovidiu Ganț, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor, în Parlamentul României.

 

Investiții germane și punte aeriană

În prima parte a zilei de joi, 7 decembrie, distinșii oaspeți s-au întâlnit cu primarul Florin Birta și președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, întâlnirea având loc în sala de ședințe a primarului Oradiei.

Învățământul de limbă germană din Oradea prezintă un interes special pentru ambasadorul Gebauer, cu atât mai mult cu cât la Oradea funcționează Liceul German Friedrich Schiller, ce urmează să fie reabilitat în cheie de eficiență energetică, printr-un proiect depus de Primăria Oradea, prin PNRR.

În acest context, atât primarul Birta, cât și președintele Bolojan și-au arătat deschiderea față de inițierea unui parteneriat cu o universitate tehnică din Germania, pentru stimularea capacităților educaționale tehnice și multilingvistice de nivel înalt, la Oradea – aspect esențial pentru stimularea investițiilor ce aduc plus valoare în Oradea și Bihor.

De altfel, este binecunoscut faptul la Oradea urmează să fie implementată o investiție germană majoră – fabrica Stihl, a cărei construcție va debuta în luna ianuarie 2024.

În cadrul întrevederii, s-a discutat și despre nevoia realizării unei conexiuni aeriene între Oradea și un hub aeroportuar din Germania.

În același timp, ambasadorul Gebauer și deputatul Ganț au fost asigurați de sprijinul administrației locale pentru evenimentele culturale ale comunității germane în Oradea. Programul din partea a doua a zilei a inclus o vizită pe amplasamentul viitoarei fabrici Stihl de la Oradea, precum și vizite la Forumul Democrat German din Oradea, respectiv la Comunitatea Evreiască din Oradea.

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planul de Mobilitate Urbană Sfântu Gheorghe se mișcă bine

Articolul următor

Lucrul de acasă este tot mai căutat la final de an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share